ظرفیت سردخانههای خرما در استان بوشهر چهار برابر شد
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ظرفیت سردخانههای نگهداری خرما در این استان از 15 هزار تن در سال 93 با افزایش چهاربرابری به 63 هزار تن افزایش یافتهاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان بوشهر، مصطفی قلی پور در این ارتباط
افزود: تقویت زیرساختها تولید خرما کمک بزرگی به باغداران است، طوریکه با
فراهم بودن زمینه نگهداری محصول در سردخانههای استاندارد تولیدکنندگان
دیگر نگران افت کیفیت خرمای خود نیستند.
وی
بیان کرد: همچنین با توسعه سردخانههای خرما باغدار مجبور نیست محصول خود
را بلافاصله بفروشد و این امکان برای تولید کنندهاست که متناسب به شرایط
بازار محصول تولیدی خود را عرضه کند و به این صورت سود بیشتری کسب میکند.
قلی
پور اضافه کرد: در گذشته به دلیل نبود زیرساخت مناسب و کافی سردخانهای
نخلداران مجبور بودند محصول خرمای تولیدی خود را در استانهای همجوار
نگهداری کنند و این امر برای آنها هزینه بر و برای کارخانههای بسته بندی و
فرآوری خرما نیز مناسب نبود چون مواد تولید در اختیار آنها نبود اما امروز
با فراهم شدن این زیرساخت این مشکل برطرف شدهاست.
وی
اظهار کرد: در زمان حاضر با توجه به سرمایهگذاری انجام شده در بخش توسعه
سردخانه محصول خرما در استان بوشهر باقی میماند و کارخانههای فرآوری و
بسته بندی بنا به نیاز خود میتوانند خرید و اقدام به بستهبندی کنند که
این امر باعث ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در بخش خرما میشود.
قلی
پور یادآور شد: در زمان حاضر 78 واحد صنایع تبدیلی و بسته بندی خرما با
108 هزار تن ظرفیت اسمی و بیش از 2هزار و 681 نفر اشتغال با سرمایهگذاری
802 میلیارد و 213 میلیون ریال اعتبار در استان بوشهر در حال فعالیت است.
وی
ادامه داد: با توجه به وجود مواد اولیه انتظار میرود شرکتهای بستهبندی و
فرآوری خرما به سمت تولید محصولات فرآوری و جانبی با ارزش افزوده بالاتر
مانند شکلات، شیرینی و حلواهای مختلف، خمیر و قند مایع از خرما و پودر هسته
آن کنند.
مدیرصنایع
تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به صادرات سالانه 20
تا 25 هزار تن محصول خرما از این استان و بازار پسندی آن انتظار میرود
صاحبان صنایع ازاین فرصت برای تولید محصولات متنوع با ارزش افزوده بالاتر
اقدام کنند.