برگزاری کارگاه آموزشی بهداشت و پیشگیری از بیماری های مرغ گوشتی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوشهر: کارگاه آموزشی بهداشت و پیشگیری از بیماری های مرغ گوشتی با حضور بهره برداران و کارشناسان در شهرستان بوشهر برگزار گردید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان بوشهر، کبری
توکلی افزود: : بخشی از چرخه تغذیه انسان
توسط مرغها تامین می شود و سالم بودن آنها، اهمیت بالایی دارد. آشنایی با بیماری
های مرغ و روش های درمان ، راهی برای افزایش سطح سلامت این پرنده است.
وی اظهار داشت: پیشگیری از
بروز بیماری های رایج در پرورش مرغ که گریبان گیر بسیاری از پرورش دهندگان است،
نیازمند رعایت استانداردها و مقررات بهداشتی می باشد که یکی از مهم ترین آن ها بحث
ضدعفونی است.ضدعفونی تجهیزات و
فضای نگهداری، توجه به بهداشت محیط، هوای در جریان و همچنین آب و غذای مورد
استفاده، همگی از عواملی هستند که در موفقیت پرورش تاثیر گذار می باشند.
این مسئول افزود: نیوکاسل یکی از بیماری های طیوربوده که بسیار هم شایع می باشد و اغلب در بین انواع مرغ و خروس دیده می شود که علائمی
همچون سرفه، تنفس بدون نظم، بی تحرکی، بی اشتهایی، لرزش در عضلات، فلج نسبی و یا
ایجاد شدن فلج کامل دارد و راه درمان آن رعایت نکات ایمنی و بهداشتی اصلی ترین
عامل در پیشگیری از این بیماری می باشد. برای کنترل این بیماری موثرترین ابزار
واکسیناسیون می باشد. استفاده از واکسن های زنده و روغنی منجر به کاهش در تلفات
گله ها می شود. همچنین پیشگیری از بیماری با کم کردن ورود آلودگی ها به سالن بسیار
مفید است.
توکلی
گفت: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری بسیار مسری
ویروسی است که طیف وسیعی از پرندگان، انسان و دیگر پستانداران را درگیر می نماید و
منجر به بروز خسارت های اقتصادی و تهدید سلامت میشود. شدت بیماری در پرندگان دامنه
گسترده ایی دارد. ویروس آنفلوآنزای پرندگان معمولا در پرندگان آبزی مانند اردک های
وحشی، پرندگان مهاجر و غازهای وحشی باعث بیماری شدید نمی شود و این پرندگان فقط
ناقل بیماری هستند. که علائمی همچون اشکال در تنفس همراه با صداهای تنفسی، اسهال سفید
و سبز، افت تولید بسیار زیاد تخم مرغ، خونریزی در ساق پا و ریش، آبریزش چشم و
بینی، کاهش شدید مصرف دان و شروع ناگهانی تلفات با رشد صعودی دارد و راه پیشگیری
آن واکسنهای تزریقی و خوراکی می باشد.