پیشبینی تولید 11.9 میلیون تن شیر در کشور در سال جاری
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی میشود امسال
تولید شیر به 11.9 میلیون تُن برسد که این نشانه خوداتکایی در این صنعت و تامین کامل
نیازهای داخلی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی
سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مرتضی رضایی در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی
دام، طیور، آبزیان و دامپزشکی که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان
برگزار شد، با بیان اینکه در سال گذشته حدود یک میلیون تُن شیر خام صادر شده است، افزود:
سال گذشته تولید شیر در ایران به مرز 11.5 میلیون تُن رسید که نزدیک به یک میلیون تُن
آن صادر شد.
وی به تولید به 870 تا880 هزار تُن گوشت قرمز در ایران نیز اشاره و
خاطرنشان کرد: سال گذشته در کشور بیش از 2 میلیون و 400 هزار تُن گوشت مرغ صنعتی تولید
شد که با احتساب 200 هزار تُن تولید گوشت شترمرغ، بوقلمون، مرغ مادر و مرغ تخمگذار،
در پایان دوره مجموع تولید گوشت طیور کشور به از 2 میلیون و 600 هزار تن میرسد.
رضایی همچنین با اشاره به بالا بودن ضریب نفوذ فناوری در صنعت دامپروری
کشور گفت: جز دامداریهای روستایی، همه دامداریهای کشور به شکلی از فناوریهای نوین
استفاده میکنند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص برگزاری نمایشگاه
دام، طیور تصریح کرد: برگزاری رویدادهایی مانند این نمایشگاه که دامداران و مرغداران
را با فناوریها، داروها، تجهیزات و مواد جدید آشنا می کند موجب ارتقا این صنعت میشود
و میتواند گام مهمی در جهت ارتقای کمی و کیفی تولیدات شامل ایجاد ترکیبات ژنتیکی دام
و افزایش تولید شیر و گوشت با اجرای طرحهای اصلاح نژاد شود.
بنا به این گزارش، اصفهان از مناطق اصلی کشور در حوزه صنایع مختلف کشاورزی
محسوب میشود و نقش بسزایی در تولید انواع محصولات دارد به طوری که از نظر رتبهبندی
با تولید سالانه یک میلیون و 370 هزار تُن شیر در جایگاه نخست قرار دارد و با تولید
200 هزار تُن گوشت مرغ و یکصد هزار تُن تخممرغ، جایگاه دوم کشوری را به خود اختصاص
داده است.
استان اصفهان یکی از قطبهای تولیدات دامی کشور و با 2 هزار و 600 واحد
مرغداری صنعتی، 17 کشتارگاه طیور و 33 کشتارگاه دام و بیش از 10 هزار مرکز بستهبندی
و فرآوردههای خام دامی دارای ظرفیت مناسب در این بخش اقتصادی است.
این استان دارای بیش از هفت میلیون و 800 هزار راس انواع دام است که این
خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور تبدیل کرده است.
اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز،
رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
نمایشگاه بینالمللی دام، طیور، آبزیان و دامپزشکی به مدت پنج روز تا
21 خرداد جاری در 17 هزار مترمربع فضای محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان
با هدف معرفی کالاها و محصولات جدید و فناوریهای نو در صنعت دام و طیور، ایجاد فرصت
تعامل با تولیدکنندگان، بازرگانان و متخصصان، ایجاد فرصت عقد قراردادهای کاری و اخذ
نمایندگی برپاست.