در سال جاری؛
پیشبینی تولید ۱۴ هزار تن گل محمدی تر در اصفهان
سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اعلام کرد: عملیات برداشت گل محمدی از گلستانهای مناطق گرمسیر استان آغاز شده و بر اساس پیشبینیها، تولید بیش از ۱۴ هزار تن گل تر در سال جاری مورد انتظار است.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان ، عملیات برداشت و فرآوری گل محمدی از اواخر فروردینماه در مناطق گرمسیر استان، شامل شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل آغاز شده و این روند به تدریج در سایر شهرستانهای معتدل و سردسیر نیز ادامه خواهد یافت.
براساس این گزارش، سطح زیرکشت گل محمدی در استان اصفهان در سال جاری به حدود چهار هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده که نسبت به سال گذشته با افزایش بیش از ۱۰۰ هکتاری همراه بوده است. پیشبینی میشود از این سطح زیرکشت بیش از ۱۴ هزار تن گل تر برداشت شود.
شهرستانهای کاشان با ۲۷۰۰ هکتار، شاهینشهر و میمه با ۴۱۰ هکتار، گلپایگان با ۳۰۰ هکتار، نطنز با ۱۶۵ هکتار و آران و بیدگل با ۱۴۰ هکتار به ترتیب دارای بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در استان هستند.
مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اعلام کرد:در راستای توسعه کشت و بهبود کیفیت تولید، اقدامات حمایتی متعددی از جمله برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی، بازدیدهای علمی، پرداخت یارانه نهال، ترویج کشاورزی مبتنی بر قرارداد و تکمیل زنجیره ارزش گل محمدی انجام شده است.
براساس اطلاعات ارائه شده، بیش از دو هزار و ۵۰۰ واحد سنتی و صنعتی در بخش فرآوری گیاهان دارویی، زعفران و گل محمدی شامل تولید گلاب، اسانس و داروهای گیاهی در استان اصفهان فعالیت میکنند. همچنین، چندین واحد تولید نهال کشت بافتی و قلمههای ریشهدار از ارقام و ژنوتیپهای برتر گل محمدی کشور، از جمله رقم ثبت شده «کاشان ۹۳»، در استان فعال هستند.
استان اصفهان با کسب رتبه دوم در تولید و رتبه سوم در سطح زیرکشت گل محمدی در کشور، جایگاه برجستهای در توسعه این محصول راهبردی به خود اختصاص داده است.