وجود ظرفیت آبهای نامتعارف و لب شور برای تولید آبزیان در استان اصفهان
پتانسیل آبهای نامتعارف و لب شور در شهرستانهای شرق استان و به خصوص منطقه بن رود شهرستان اصفهان برای تولید انواع آبزیان از جمله ماهی قزلآلا وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان،
محمدرضا عباسی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان اظهار کرد: با توجه به وجود پتانسیل
آبهای نامتعارف و لب شور در شهرستانهای شرق استان و به خصوص منطقه بن رود شهرستان
اصفهان برای تولید انواع آبزیان از جمله ماهی قزلآلا و بررسی امکان پرورش سایر آبزیان
از جمله ماهی تیلاپیا، سیبس و خاویاری، با هماهنگی و همکاری متقابل با مرکز تحقیقات
منابع طبیعی استان و در قالب طرح یاوران تولید با هدف بررسی بیشتر و دقیقتر موضوع،
بازدیدی از وضعیت فعالیت در این مناطق انجام شد.
وی ادامه داد: در این بازدید که مدیر شیلات استان یزد،
رئیس تحقیقات شیلات بافق، کارشناسان شیلات استان، مدیر و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان
اصفهان و مراکز خدمات و همچنین کارشناس شیلات مرکز تحقیقات استان حضور داشتند، موارد
مختلف مورد نظر در منطقه از جمله پرورش
ماهی تیلاپیا و سایر آبزیان مورد بررسی قرار گرفت، از استخرهای موجود در شهرستان
بازدید بعمل آمده و پس از آن طی نشستی با رعایت
پروتکلهای بهداشتی و با هماندیشی و همافزایی پیشنهادات پرورش ماهی تیلاپیا و سیبس
علاوه بر پرورش ماهی قزلآلا مورد بحث قرارگرفت.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان
اصفهان افزود: در این جلسه، پیشنهادات و مباحث علمی و فنی متفاوت از جمله درخواست تفاهم
نامه همکاری بین دو استان در خصوص ایجاد پایلوت پرورش ماهی تیلاپیا به روش بایوفلاک
در دو یا سه مزرعه منتخب و امکان پرورش ماهی سیبس که نیاز آبی کمتری نسبت به قزلآلا
دارد، مورد بحث قرارگرفت که البته موافقتها و هماهنگی لازم سایر ادارات و نهادهای
مرتبط از جمله امور آب و محیط زیست در این خصوص ضروری میباشد. به امید آن که با پیگیریها
و تلاش شیلات استان و تعامل و همراهی ادارات مرتبط نتایج خوبی در استفاده بهینه از
منابع آب موجود در راستای تولید انواع آبزیان محقق گردد.
وی در پایان گفت: درحال حاضر پرورش ماهی قزلآلا در آبهای
لب شور استان با تعداد حدود 300
استخر و تولید بیش از 3000 تن و
اشتغال بیش از 600
نفر مستقیم در حال انجام میباشد.