• 1401/01/25 - 11:31
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

واحدهای غیر مجاز پرورش شترمرغ در اصفهان نیازمند ساماندهی است

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی اصفهان گفت: ساماندهی 200 واحد غیر مجاز پرورش شتر مرغ در این منطقه ضروری است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، علی دهقانی افزود: استان اصفهان دارای 60 واحد مجاز پرورش شتر مرغ است
که ظرفیت تولید این واحدها چهار هزار قطعه مولد و
12 هزار قطعه پرواری برآورد می‌شود
و حدود
200 واحد غیرمجاز پرورش شترمرغ نیز با ظرفیت تولید 3 هزار قطعه مولد و 13 هزار قطعه پرواری در استان
فعال است
.



وی گفت: سالانه هزار و 200 تن گوشت در واحدهای مجاز پرورش شترمرغ استان تولیدمی شود.



مدیر امور طیور جهاد کشاورزی اصفهان گفت: در این واحدها تاکنون
برای
500 نفر
اشتغال مستقیم و برای افزون بر هزار و
300 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.



دهقانی ادامه داد: محصول اصلی پرورش شترمرغ پوست(چرم) و سپس گوشت(
خوراکی)، پَر(مصارف تزیینی) و چربی (صنعت آرایشی) و تخم دو زرده است
.



وی سرانه پایین مصرف گوشت شتر مرغ( سالانه 50 گرم)، نبود صنایع تبدیلی،
کمبود نقدینگی فعالان، نبود برنامه منظم صادراتی، فراز و نشیب در تامین نهاده ها،
نوسان تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت و محدودیت منابع آبی استان برای توسعه
صنعت شترمرغ را از چالش های این حوزه برشمرد
.



دهقانی تاکید کرد: ساماندهی واحدهای غیرمجاز ضروری است و
ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی شترمرغ، ایجاد کمیته های علمی و فنی در تشکل ها،
برنامه ریزی مناسب برای صادرات محصولات، انسجام تشکل های مربوط به پرورش شترمرغ و
فرهنگ‌سازی برای افزایش مصرف گوشت شترمرغ را از جمله راهکارهای توسعه این بخش است
.



مدیر امور طیور جهاد کشاورزی اصفهان گفت: بیشترین واحدهای مجاز
پرورش شترمرغ به ترتیب در شهرستان های کوهپایه با
9 واحد، اصفهان چهار واحد، شاهین
شهر پنج واحد، شهرضا
4 واحد و دهاقان 4 واحد فعالیت می‌کنند.



به گفته وی، واحدهای غیرمجاز بیشتر در خمینی شهر و نجف آباد مستقر
هستند
.



دهقانی افزود: پرورش شترمرغ دارای سه روش شامل پرواری(تولید گوشت و
پوست و سایر محصولات)، مولد (تولید جوجه یکروزه و تخم نطفه دار) و روش
توام(تولید جوجه پرواری) است که بیشتر واحد ها در استان در زمینه پرواری فعالیت می
کنند
.



به گفته وی، سرمایه اولیه و ثابت واحدهای پرواری به ازای هر قطعه
شترمرغ
6 میلیون تومان، مولد به
ازای هر قطعه
65 میلیون تومان و توام(
پرواری و مولد)
100 میلیون تومان است.

  • گروه خبری : استان اصفهان
  • کد خبر : 18640
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی