تولید گوشت طیور اصفهان در 7 سال گذشته 39 درصد افزایش یافت
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: تولید گوشت طیور در این استان نسبت به سال آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید 39 درصد افزایش داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، حسین ایراندوست افزود: میزان تولید انواع گوشت طیور در این استان در
پایان سال 98 به 216 هزار تن رسید در حالی که این رقم در سال 92 حدود 156 هزار تن بود و از افزایش 60 هزار تنی در طول این مدت حکایت دارد.
وی برنامهریزی
مناسب، افزایش حمایتها و مشارکت بیشتر بخش خصوصی را به عنوان اصلیترین دلایل این
رشد برشمرد و اضافه کرد: استان اصفهان رتبه اول ظرفیت تولید و رتبه دوم تولید
گوشت مرغ در کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون
بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه 200 هزار تن گوشت مرغ در استان وجود
دارد ادامه داد: یک هزار و 850 واحد مرغداری گوشتی در استان فعال
هستند و قادرند در یک دوره 36.5 میلیون
قطعه مرغ تولید کنند.
ایراندوست
با اشاره به اینکه 15 واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی در این منطقه
فعالیت میکنند، افزود: این واحدها ظرفیتی بالغ بر 700 هزار قطعه دارند و در طول یک سال افزون بر 60 میلیون تخم مرغ نطفه دار تولید میکنند.
وی تعداد
واحد مرغ مادر تخمگذار در استان را یک واحد اعلام کرد و اظهارداشت: این
مجموعه ظرفیتی بالغ بر 32 هزار و 700 قطعه دارد و تولید آن افزون بر 4.5 میلیون تخم مرغ نطفه دار است.
معاون
بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به استقبال مردم از گوشت
بوقلمون در سالهای اخیر تصریح کرد: 115 واحد تولیدی بوقلمون گوشتی در استان مشغول
بکارند که از فعالیت آنها سالانه 9 هزار تن گوشت بدست می آید و بر اساس گزارش ها
ظرفیت آنها 700 هزار
قطعه است.
ایراندوست
گفت: در کنار این تعداد واحد، یک واحد بوقلمون مولد با ظرفیت هفت هزار و 500 قطعه و تولید سالانه یک میلیون قطعه جوجه
بوقلمون گوشتی در استان در زمینه گوشت طیور فعالیت میکند.
وی شمار
مجموعههای تولیدی شترمرغ را 60 واحد و ظرفیت آنها را 10 هزار قطعه اعلام کرد و گفت: از این تعداد
سالانه 900 تن گوشت
استحصال میشود و از این حیث اصفهان رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده
است.
به
گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، 12 واحد تولیدی بلدرچین با ظرفیت 870 هزار قطعه در این استان مشغول بکارند و
در طول یک سال یک هزار تن گوشت را روانه بازار مصرف میکنند.
استان
اصفهان با دارا بودن 563 هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از
مساحت استان و 3.5 درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود
اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی
را دارد به گونه ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد
و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه
دار و هسته دار کشت میشود.
مجموع
اراضی زراعی استان حدود 486 هزار هکتار است که در سالهای نُرمال از
حیث بارندگی حدود 70 درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات،
حبوبات و محصولات علوفه ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد
و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار
تن است.
مجموع
اراضی باغی استان نیز حدود 80 هزار هکتار است و بطور عمده شامل محصولاتی
مانند انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلو است
و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود 800 هزار تن
برآورد میشود.
از
تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان میتوان به شیرخام با تولید یک هزار و 443 تن (رتبه اول کشور)، گوشت قرمز با تولید
هفتاد هزار تن در سال (رتبه
پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تن در سال اشاره کرد.
همچنین در
بخش ماهیان زینتی با تولید 67 میلیون و پانصد هزار قطعه در سال (رتبه
اول)، محصولات گلخانهای با تولید سالیانه 302 هزار تن (رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه 390 هزارتن ( رتبه دوم ) و سیب زمینی با تولید
سالیانه 528
هزار تن ( رتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه 277 هزار تن (
رتبه چهارم کشور)، تولید قارچ با تولید سالیانه 13 هزار تن (
رتبه سوم) به این خطه اختصاص دارد.