• 1404/02/02 - 13:58
  • - تعداد بازدید: 120
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

لزوم استفاده از تجارب جهانی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی نیازمند پژوهش‌های بنیادی و استفاده از تجارب جهانی هستیم.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان امور اراضی کشور، رضا افلاطونی ظهر امروز در نشست شورای هماهنگی معاونان و مدیران سازمان با موضوع "روز جهانی زمین و بحث و بررسی درخصوص حفظ و احیای اراضی کشاورزی‌، از بندهای اجلاس بریکس" بیان کرد: با توجه به این که یکی از پیوستها و بندهای اجلاس بریکس که هفته گذشته در برزیل برگزار شد، موضوع «حفظ و احیای اراضی کشاورزی» بود، که لازم است از تجارب کشورهای عضو درخصوص جلوگیری از تغییر کاربری و احیای اراضی کشاورزی استفاده و آن را با شرایط کشور سازگار و بومی‌سازی کنیم.

 

وی افزود: در موضوع زمین نیازمند فعالیت‌های پژوهشی هستیم و موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی به عنوان مغز متفکر وزارت جهادکشاورزی می‌تواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.

 

رئیس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: لازم است آسیب‌شناسی مناسبی در حوزه‌های مختلف مأموریت‌های سازمان انجام شود تا با استفاده از تجربیات موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، دانشگاه‌ها و اندیشمندان راه حل مناسبی برای بهبود وضع موجود یافته و خدمت شایسته‌ای به مردم ارائه شود.

 

وی افزود: باید به گونه‌ای فرهنگ‌سازی شود که مردم زمین را منبع تولید بدانند، نه کالای سرمایه‌ای؛ از زمین‌های کشاورزی باید برای تولید غذا و تأمین امنیت غذایی استفاده کرد.

 

افلاطونی ادامه داد: هر معاونت و هر دفتری باید از نیروهای با دانش خود استفاده کند تا طرح و برنامه جدیدی ارائه دهند و راهکارهای جدیدی برای بهبود شرایط بیابند.

 

بی‌توجهی به کشاورزی در مقیاس کوچک از دلایل تغییر کاربری اراضی کشاورزی است

 

رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی نیز در این نشست گفت: بریکس به این نتیجه رسیده است که یکی از دلایل تغییر کاربری اراضی کشاورزی بی‌توجهی به کشاورزی در مقیاس کوچک است و این معضلی برای بسیاری از کشورهای جهان است.

 

علی کیانی‌راد افزود: یکی از پیوست‌ها و بندهای اجلاس بریکس اتخاذ راهکارهایی برای حفظ و احیای اراضی کشاورزی است که می‌توان از نتایج آن بهره گرفت.

 

وی تأکید کرد: لازم است از تجارب کشورها در زمینه حفظ، احیا و یکپارچگی اراضی کشاورزی ایده گرفت و آن را با شرایط کشور سازگار کرد.

 

رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی خاطرنشان کرد: اکثر پژوهش‌ها نشان داده، آنچه مرتبط به زمین است باید در یک سازمان تجمیع و مدیریت شود.

 

گستردگی زمین یک نعمت است و باید آن را حفظ کرد

 

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان نیز در ابتدای این نشست به نقل از احادیثی از حضرت امام صادق  (ع)، مرتبط با حوزه زمین گفت: دراین روایات آمده گستردگی زمین یک نعمت است و باید آن را حفظ کرد؛ آرامش زمین را نباید با تخریب آن برهم زد.

 

حجتالاسلام سیدمحمود موسوی بیان کرد: زمین بستری برای جواهر چهارگانه آب، خاک، هوا و آتش است.

 

وی افزود: تأمین غذا و کشت و کار، مسکن، معادن و داروهای گیاهی از زمین حاصل می‌شود و این اهمیت حفاظت از زمین را نشان می‌دهد.

 

نشست شورای هماهنگی معاونان و مدیران سازمان با موضوع "روز جهانی زمین و بحث و بررسی درخصوص حفظ و احیای اراضی کشاورزی‌، از بندهای اجلاس بریکس" با حضور رئیس سازمان امور اراضی کشور، رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، معاونان و مدیران سازمان در حوزه ریاست سازمان برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار روز,سازمان امور اراضی,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 197343
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید