حبوبات افزایش قیمت نخواهد داشت

رئیس انجمن حبوبات با اشاره به تامین 30 درصد از حبوبات مورد نیاز کشور از طریق واردات، از احتمال کاهش قیمت جهانی حبوبات در سال زراعی جدید خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از خبرگزاری ایانا، رئیس هیات مدیره انجمن حبوبات در نشست خبری که در دفتر این انجمن برگزار شد، با اشاره به مصرف سرانه ۱۰ کیلوگرمی حبوبات در ایران گفت: نیاز کشور به حبوبات، سالانه عددی بین ۹۵۰ هزار تا ۱ میلیون تن است که حدود ۷۰ درصد این میزان در کشور تولید و مابقی از طریق واردات تامین میشود.
داوود لپه چی با تاکید بر لزوم واردات برای کنترل و ایجاد ثبات بر قیمت این کالا بیان کرد: حدود 70 درصد این میزان واردات حبوبات به کشور، به عدس سبز و نخود سیاه اختصاص دارد.
رئیس هیات مدیره انجمن حبوبات کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹۹ هزار تن، ۱۴۰۱ حدود ۲۴۳ هزار تن، سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸۸ هزار تن و در چهارماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۵۰ هزار تن حبوبات وارد کشور شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما در حوزه واردات حبوبات، تأمین ارز است. سال گذشته حبوبات از شمول ارز ترجیحی خارج شد و در حال حاضر ارز واردات این محصولات ارز نیمایی است که این باعث افزایش حدود ۳۰ درصدی هزینه واردات حبوبات شده است ولی از سوی دیگر در سال زراعی پیش رو به دلیل افزایش کشت حبوبات در سطح جهان و کاهش احتمالی قیمت حبوبات، این افزایش نرخ ارز جبران شده و شاهد افزایش قیمت حبوبات در بازار نخواهیم بود.
لپه چی با تاکید بر این که هر انجمنی میتواند به عنوان بازوی دولت، مسوولیت تصدی امور حوزه فعالیت خود را به عهده بگیرد، گفت: کشور ما در شرایطی است که در حوزه صادرات و واردات دچار چالش است، در صورتی که دولت مصمم به بهرهگیری از ظرفیت تشکلها باشد، با تامین تسهیلات و امکانات میتواند وظایف تصدیگری خود را واگذار کرده و وظیفه نظارتی خود را انجام دهد.
سیدعبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات نیز در این نشست، دلیل افزایش قیمت این کالا در بازار سال گذشته را انتقال ارز واردات حبوبات از ترجیحی به نیما قلمداد کرد و گفت: افزایش قیمت جهانی این محصولات به دلیل وقوع سیل در کشور هندوستان نیز مزید بر علت شد.
وی با بیان این که تولید سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حبوبات در کشور حدود ۶۵۰ تا ۶۷۰ هزار تن بوده است، گفت: شرایط کم بارشی در کشور، تاثیر پررنگی در تولید حبوبات نشان نمیدهد و میزان تولید سال ۱۴۰۳ نیز در همین حدود پیشبینی میشود.
افتخاری یادآور شد: حدود ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت حبوبات هستند که غالب آنها به صورت دیم کشت میشوند.
وی افزایش تولید در کشور را از طریق توسعه مکانیزاسیون امکانپذیر دانست و تاکید کرد: افزایش تولید و بهرهوری، بدون بهرهگیری از دستگاههای مدرن و پیشرفته امکانپذیر نیست و اراضی خرد و خرده مالکی نیز مانع بزرگی برای توسعه تولید در کشور است.
نظر دهید