رئیس سازمان منابع طبیعی در مانور اطفای حریق جنگلها و مراتع کرمانشاه:
تلاش جهادی همیاران طبیعت در حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی قابل تقدیر است/ مهار آتشسوزیهای جنگلی با آموزش، پیشگیری و مشارکت جوامع محلی
مانور بزرگ اطفای حریق در جنگلها و مراتع استان کرمانشاه با هدف ارتقای آمادگی نیروهای امدادی و حفاظتی در مقابله با آتشسوزیهای جنگلی و مرتعی و شرکت گسترده تشکلهای مردمنهاد و دستگاههای عضو مدیریت بحران در منطقه حفاظت شده چالابه استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این مراسم، با تأکید بر اهمیت آمادگی پیشگیرانه در برابر آتشسوزیهای احتمالی در منابع طبیعی، با اشاره به آمار آتشسوزیهای سال گذشته اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا، پیشبینیها حاکی از بالا رفتن خطر آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور است و استان کرمانشاه با دارا بودن منابع طبیعی گسترده و تنوع پوشش گیاهی، نیازمند برنامهریزی دقیق و همکاری همهجانبه تمامی دستگاهها و اقشار مختلف جامعه در مواقع بحرانی است.
علی تیموری افزایش هماهنگی میان دستگاههای اجرایی، نیروهای امدادی، مردمی و آموزش نیروهای محلی برای واکنش سریع و مؤثر در مواقع بحران را از اهداف برگزاری این مانور اعلام کرد.
وی بر ضرورت ایجاد سازوکاری نرمافزاری برای هماهنگی بین نیروها و یگانهای مختلف درگیر با موضوع اطفای حریق تاکید کرد و افزود: همانطور که سردار محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور نیز اشاره کردند، شناسایی نواقص موجود در روند مقابله با حریق و انتقال تجربیات به سایر استانها از اهداف مهم این مانور است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر اهمیت آموزش، پیشگیری، مشارکت جوامع محلی و تأمین تجهیزات پیشرفته برای مهار آتشسوزیهای جنگلی تأکید و از تلاشهای جهادی تمامی مردم که به عنوان همیاران طبیعت در راستای حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی در سراسر کشور، قدردانی کرد.
وی با اشاره به این که بیش از ۸۰ درصد آتشسوزیها در کشور ناشی از عوامل انسانی است، افزود: بسیاری از این حریقها به دلیل سهلانگاری گردشگران و افراد حاضر در طبیعت رخ میدهد.
تیموری تصریح کرد: طبق قانون، افرادی که بهصورت عمدی موجب آتشسوزی منابع طبیعی شوند، به ۵ تا ۱۰ سال حبس محکوم خواهند شد.
به گفته وی، علاقهمندان به طبیعت و محیط زیست، نقش کلیدی در حفاظت از منابع طبیعی دارند همچنان که در سالهای اخیر، برخی از این افراد حتی جان خود را در راه حفظ جنگلها از دست دادهاند که شایسته تقدیر است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از مشارکت و حضور نیروهای مردمی و اجرایی مرتبط با مدیریت بحران و عملیات اطفای حریق عرصههای منابع طبیعی استان کرمانشاه در برگزاری این مانور تشکر کرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد این مانور بتواند به شناسایی نقاط ضعف و قوت منجر شود و الگویی برای مقابله مؤثر با حریق در سایر استانها فراهم کند.
طراحی سیستم فرماندهی تصمیمگیری سریع و مدیریت موثر بحران در سازمان منابع طبیعی
همچنین در این مراسم، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: این رزمایش با مشارکت گسترده نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، جمعیت هلال احمر، سازمان محیط زیست، بسیج، جوامع محلی، بانوان همیار طبیعت، سازمانهای مردمنهاد و گروههای داوطلب مردمی همراه است که نشاندهنده همافزایی و تعامل مطلوب بینبخشی در حوزه حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست است.
سرهنگ ملکی آهنگران به اهداف اصلی این رزمایش اشاره کرد و گفت: بررسی میزان آمادگی عوامل مقابله، ارزیابی تجهیزات و توان جسمی و روحی نیروها، هماهنگی با تشکلها و دهیاریها و ایجاد انسجام میان نیروهای مختلف از جمله اهداف این رزمایش است.
وی در ادامه توضیح داد که برای مقابله با حریق در مقیاسهای وسیع، از بالگرد نیز استفاده میشود و افزود: در این رزمایش، علاوه بر اقدامات زمینی، هماهنگیهای لازم برای استفاده از بالگرد در عملیاتهای اطفاء حریق پیشبینی شده است.
ملکی همچنین از ایجاد سه نوع پاسگاه فرماندهی در مواقع بحران خبر داد که شامل پاسگاه فرماندهی اصلی در مرکز استان، پاسگاه فرماندهی فرعی در سطح شهرستانها و پاسگاه فرماندهی تاکتیکی در عرصه عملیات میباشد. این سیستم فرماندهی به منظور تصمیمگیری سریع و مدیریت موثر بحران طراحی شده است.
وی افزود: در این رزمایش آخرین روشها و تکنیکهای مقابله با حریق به کار گرفته می شود و آمادگی نیروها برای واکنش سریع در شرایط بحرانی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
این مانور با حضور علی تیموری معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، معاون سازمان هلال احمر کشور، رئیس مرکز اطفا هوایی حریق وزارت دفاع، مدیران کل ادارات منابع طبیعی استان کرمانشاه، کردستان، لرستان، همدان، ایلام، معاونین استاندار، فرماندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی دیگر از مسئولین و مقامات ارشد استانی برگزار شد.