• 1403/11/16 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 143
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نماینده سوال‌کننده از پاسخ‌های وزیر جهاد کشاورزی قانع شد

 
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی از پاسخ‌های وزیر جهاد کشاورزی به سوال درباره چای، برنج و ابریشم قانع شد. 
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری قزلجه، روز سه‌شنبه -١۶ بهمن- با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، به سوالات ملی مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس درباره مسایل سه محصول چای برنج وابریشم، پاسخ داد و نماینده سوال‌‌کننده از پاسخ های وزیر جهاد کشاورزی قانع شد.
 
نوری در ابتدای جلسه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: مسایل بازار چای به قبل از دولت چهاردهم باز می‌گردد که مسایل مهمی است و باید با در مجلس و دولت به ریشه و دلایل افزایش واردات برنج و چای و ابریشم پرداخته شود. 
 
وزیر جهاد کشاورزی درباره میزان تولید چای گفت: در حدود ٢٢ هزار هکتار باغات چای حدود ٢٨ هزار تن چای خشک برداشت و با ارزش ٢ هزار و ١۵ میلیارد تومان از چای‌کاران خریداری شده است. 
 
وی گفت: در خرید چای حدود یک هزار و ۵۱۳ میلیارد تومان سهم خرید کارخانجات چای بود و ۵٠۴ میلیارد تومان هم سهم خرید دولت که به میزان ٢۵ درصد است، امسال و در ماه‌های گذشته علاوه بر تسویه بدهی‌های قبلی برای اولین بار در دولت چهاردهم به موقع پول سهم چای‌کاران به صورت ١٠٠ درصد سهم دولت پرداخت شده است، در حالی که در دولت‌های قبل به سال‌های آتی موکول می‌شده است. 
 
سال ١۴٠٣ واردات چای و برنج کاهش یافته است
 
نوری گفت: بر مبنای سیاست‌گذاری حمایتی دولت، امسال قیمت چای رادحدود ٣٠ درصد افزایش یافته است، اما از طرفی در شرایطی هم به واردات چای نیاز است که البته قرار شد هر فردی چای وارد می‌کند باید به ازای آن حجم چای داخلی خریداری از چایکاران کند. 
 
وی با بیان اینکه در ١٠ ماهه امسال ٣٨ هزار تن چای وارد شده است، گفت: در سال گذشته ۴٢ هزارتن واردات چای انجام شده است، درسال ١۴٠١ حدود ۱۰۹ هزارتن بود و آن مسأله نامبارک شکل گرفت؛ در سال ١۴٠٠ بیش از ٧۵ هزار تن و در سال ١٣٩٩ هم حدود ۶۵ هزارتن و در سال قبل آن ۸۴ هزارتن و در سال ١٣٩٧ حدود ۶۲ هزار تن چای واردات انجام شده است.
 
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میانگین واردات در سال‌های گذشته حدود ۷۳ هزار تن بوده است، گفت: در ١٠ ماه امسال واردات هنوز به ۴٠ هزار تن نرسیده است که نشان می‌دهد بازار چای در وزارت جهاد کشاورزی در حال مدیریت است.
 

مکلف به حمایت از تولیدکننده و سفره مردم هستیم

 

نوری تاکید کرد: دولت و وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان، نسبت به بازار و سفره مردم هم مسوولیت دارد و بازار به گونه‌ای باید مدیریت شود که هم قیمت هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف‌کننده عادلانه و منصفانه باشد. در این شرایط نمی توان جلوی واردات راگرفت و قیمت‌ها سرسام آور افزایش یابد و سفره مردم دچار مشکل شود.

 
وی همچنین از خرید بیش از ۱۲ هزار تن چای تولید داخل توسط واردکنندگان در سال جاری خبر داد گفت: با توجه به سیاست مشروط شدن صدور مجوز واردات به خرید چای داخلی، این اقدام را گامی در حمایت از تولیدکنندگان داخلی است. همچنین  مسائل مرتبط با چای سنواتی با همکاری مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های نظارتی تعیین تکلیف شده است 
 
حمایت از تولیدکنندگان برنج اولویت دولت است
 
نوری با اشاره به میزان تولید داخلی برنج گفت: امسال تولید داخلی برنج حدود ٢/۵ میلیون تن بوده و طبق آمار رسمی، سرانه مصرف کشور ٣/٣ میلیون تن است، که نشان می‌دهد با کسری ۸۰۰ هزار تنی مواجه هستیم. با این حال، در ١٠ ماهه نخست سال ۷۲۳ هزار تن برنج وارد شده که نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته است.
 
وی گفت: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۱۱۵ هزار تن و در سال ۱۴۰۱ بالغ بر یک میلیون و ۷۷۷ هزار تن برنج وارد کشور شده است.
 
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار، قیمت‌گذاری رسمی برنج انجام شده و در این فرآیند، تولیدکنندگان هم در نظر گرفته شده‌اند. همچنین، واردات برنج منوط به خرید محصول داخلی شده است تا تولیدکنندگان متضرر نشوند.
 
نوری با اشاره به سیاست‌های ارزی این وزارتخانه، از کاهش واردات برنج در سال جاری خبر داد و گفت: مشابه چای، در حوزه برنج نیز کمترین میزان واردات را داشته‌ایم. در عین حال، علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان، توجه به سفره مصرف‌کنندگان نیز امری ضروری است.
 
وی با بیان این که انضباط ارزی، مدیریت سفارش‌ها و صرفه‌جویی ارزی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است گفت، سامانه‌های توزیع و سفارش کالاهای مشمول ارز ترجیحی در حال اصلاح و ساماندهی است. از طرفی با اعطای اختیارات لازم به ستاد تنظیم بازار برای قیمت‌گذاری و نظارت، توانسته‌ایم بیش از ۳۵ درصد صادرات را افزایش دهیم و از بروز سوءاستفاده‌ها و احتکارهای احتمالی جلوگیری کنیم.
 
وزیر جهادکشاورزی در ادامه به برنامه‌های بلندمدت این وزارتخانه برای خودکفایی در تولید برنج اشاره کرد و گفت: طرحی مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تحت عنوان "جهش تولید در اراضی برنج کشور" آغاز شده است. این طرح شامل حمایت‌های فنی، ترویجی، تأمین هسته‌ها و نهاده‌های اولیه تولید از جمله بذر، کود، سم و اصلاحات ژنتیکی است. اجرای این طرح با سرعت بالایی در حال انجام است تا کشور به خودکفایی در تولید برنج نزدیک‌تر شود.
 
وی در حوزه نوغان‌داری از توزیع کافی تخم نوغان خبر داد و اظهار داشت: با این اقدام، ضریب تولید محصولات ابریشمی که در سال‌های اخیر به ۵۳ درصد کاهش یافته بود، در حال افزایش است. استان خراسان رضوی به یکی از قطب‌های اصلی تولید این محصول تبدیل شده و برای بازسازی زیرساخت‌ها، برنامه‌ریزی ویژه‌ای صورت گرفته است.
 
نوری همچنین از افزایش ۵۰ درصدی قیمت خرید تضمینی پیله‌تر ابریشم برای حمایت از تولیدکنندگان خبر داد و تأکید کرد: حمایت از تولیدکنندگان در کنار نظارت بر معیشت مردم همواره در اولویت سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
 
وی تصریح کرد: امسال کمترین میزان واردات چای و برنج را داشته‌ایم که این امر نشان‌دهنده رویکرد حمایتی دولت از تولیدکنندگان داخلی است.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدی
  • کد خبر : 192799
کلمات کلیدی
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید