• 1404/03/01 - 15:36
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
وزیر جهاد کشاورزی:

اعضای اکو تجارب بهره‌وری منابع آب را به اشتراک بگذارند

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اعضای اکو برای حل مشکلات مشابه و مشترک مانند تغییرات اقلیمی یا کمبود آب می‌توانند تجربه‌های بهره‌گیری بهره‌ورانه را به اشتراک بگذارند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری در دیدار اسد مجیدخان دبیرکل جدید سازمان همکاری اقتصادی اکو افزود: سازمان اکو به عنوان یک سازمان همکاری بین‌المللی منطقه‌ای باسابقه در شرایط امروز دنیا که کشورهای منطقه به دنبال مشارکت چندجانبه هستند می‌تواند نقش موثری ایفا کند.

 

وی با تاکید بر توسعه و تداوم همکاری ایران با سازمان اکو خاطرنشان کرد: حوزه کشاورزی و غذا می‌تواند یکی از حوزه‌های مهم مورد بحث در میان کشورهای اکو باشد به ویژه این که ما در جهان معاصر با امنیت غذایی و نگرانی نسبت به آن در میان کشور‌های مختلف مواجه هستیم.

 

مقام عالی وزارت افزود: استفاده از اهرم امنیت غذایی و در واقع تحریم نیازهای اولیه در جنگ غزه نشان دهنده اهمیت این مسئله است و همه کشورها در دنیای معاصر دغدغه امنیت غذایی دارند.

 

نوری با اشاره به نزدیکی جغرافیایی میان اعضای سازمان اکو عنوان کرد: برای حل مشکلات مشابه و مشترک مانند تغییرات اقلیمی یا کمبود آب می‌توانیم به یکدیگر کمک کنیم و تجربه‌های بهره‌گیری بهره‌ورانه را به اشتراک بگذاریم.

 

وی عنوان کرد: ما اجلاس وزرای کشاورزی اکو را برنامه‌ریزی و برگزار خواهیم کرد و بنا داریم که در این اجلاس به امنیت غذایی کشور‌های عضو و سازوکارهایی که تبادل غذا و تولید آن را تسهیل می‌کند، بپردازیم.

 

دبیرکل سازمان اکو نیز در این دیدار ابراز داشت: ایران عضو جدایی‌ناپذیر اکو و میزبان این سازمان است و ما از تمامی حمایتهای ایران از این سازمان تشکر می‌کنیم.

 

اسد مجیدخان با بیان این که کشاورزی یکی از اولویت‌های اساسی و مهم سازمان اکو است، گفت: کشورهای عضو اکو دارای کشاورزی گسترده‌اند و در عین حال با مشکلات آب و هوایی و آبی مواجهند؛ از سوی دیگر امنیت غذایی برای تمامی اعضا یک دغدغه و اولویت مهم است، به همین خاطر کشاورزی برای ما اهمیت ویژه و فوق‌العاده ای دارد.

 

وی ادامه داد: رئیس جمهور ایران همواره عنوان کردند که «علاقمند هستند با کشورهای همسایه کار کنند» و اکو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای منطقه‌ای می‌تواند نقش هماهنگ کننده در این امر داشته باشد.

 

دبیرکل سازمان اکو گفت: جهان درباره امنیت غذایی با مشکل مواجه است، موضوع تغییرات اقلیمی و کمبود آب هم از چالش‌های مشابه و مشترک زمینهساز است اما همه باید دست به دست هم داده و برای رفع آن‌ها به یاری بشتابیم.

 

وی اظهار داشت: ما برای پیشبرد، تحقق اهداف و توسعه سازمان اکو به رهبری، حمایت، همکاری و مالکیت سیاسی ایران نیاز داریم و معتقدیم که تنها وزارت خارجه کشورها نباید کار را دنبال کنند و وزارتخانه‌های مرتبط نیز با موضوعات مختلف باید برای همکاری به میدان بیایند.

 

اسد مجیدخان ضمن قدردانی از میزبانی ایران در برگزاری اجلاس وزرای کشاورزی اکو در سال ٢٠٢۵ گفت: در اجلاس وزرای سازمان اکو باید موضوعاتی که از گذشته باقی‌مانده از جمله سند کمیسیون دامپزشکی، موافقتنامه بذر، تجارب بیمه کشاورزی و همکاری‌های هواشناسی باید به نتیجه برسد و موضوعاتی مانند استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی خسارات و کنترل فجایع طبیعی در این اجلاس مطرح شود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدی,اخبار تایپی
  • کد خبر : 199629
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید