• 1404/02/01 - 07:44
  • - تعداد بازدید: 3
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
در روز ملی گندم و نان مطرح شد:

۶۶۶ هزار هکتار سطح زیرکشت گندم در کردستان

به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کردستان ۱۰ درصد گندم کشور در کردستان تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ، محمدصالح احمدی در نشستی به مناسبت روز ملی گندم و نان اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش هواشناسی، در سال زراعی جاری وضعیت بارندگی نسبت به بلند مدت ۱۹ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته ولی با این وجود وضعیت کشت استان سبز است.

 وی  با اشاره به اینکه مجموع سطوح زیرکشت کردستان  ۶۶۶ هزار هکتار گندم  است اظهار داشت : بیشترین سطح زیر کشت گندم به بیجار اختصاص دارد.

 به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کردستان از جمله اقدامات ترویجی در کشت گندم دیم، کاهش کشت گندم نوع سرداری بوده که از ۸۰ درصد به کمتر از ۲۰ درصد در سال جاری رسیده و ۱۴ نوع گندم باکفیت شامل صدرا، واران و دیگر گونه‌های مثمرافزایش داشته است.

 احمدی تهیه نقشه بذری استان را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: این نقشه با توجه نوع خاک تدوین شده تا کشاورزان در تمامی سطح استان بتواند با قطعیت کشت مورد نیاز خود را دریافت کنند.

 وی به مصرف ۴۵۵ هزار تن کود ازته از ابتدای پاییز در مزارع گندم استان اشاره کرد و گفت: کار بررسی عوامل زیان رسان با همکاری فرمانداری‌های استان آغاز شده است.

 به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کردستان در بحث مبازه با علف‌های هرز نازک برگ و پهن برگ ۱۱۰ هکتار تاکنون به سرانجام رسیده که سطح تعیین شده ۴۷۰ هزار هکتار است.

 احمدی به فعالیت ۲ هزار ۵۰۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر در استان در فصل برداشت اشاره کرد و گفت: این تعداد برای مزارع استان کافی نیست.

وی به اقدامات آموزشی در زمینه ارتقای کفیت گندم هم اشاره کرد و گفت: تمهیداتی در زمینه جدا سازی گندم آبی و دیم هنگام تبدیل به آرد در دست اجراست چرا که گندم آبی کیفیت بهتری نسبت به گندم دیم دارد.

 

  • گروه خبری : استان كردستان
  • کد خبر : 197175
کلمات کلیدی
روژان صالحی
خبرنگار

روژان صالحی