• 1404/02/01 - 07:56
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

ضرورت برگزاری جشنواره نان‌های سنتی در استان کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان پیشنهاد برگزاری جشنواره مربوط به معرفی نان های سنتی در استان را داد و گفت: برگزاری جشنواره در ترویج و آگاهی بخشی به جامعه هدف بسیار اثرگذار است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان  ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در نشستی که به مناسبت روز ملی گندم و نان در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: قوت غالب مردم ما گندم است و نان و گندم جزو مصحولات مقدس در کشور ما به شمار می‌رود.

سعدی نقشبندی بر استفاده از فرصت نامگذاری روزهای مختلف به نام محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: در این روز نیاز است طرح ها و فناوری های جدید در راستای بهبود تولید و کیفیت محصولات کشاورزی به بهره برداران ارائه شود.

وی ادامه داد: باید کارهای تحقیقاتی بر روی افت و ریزش محصول و ضایعات نان انجام شود چراکه نتیجه آن در اقتصادی کردن فعالیت‌های کشاورزی خود را نشان می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان پیشنهاد برگزاری جشنواره مربوط به معرفی نان های سنتی در استان را داد و گفت: برگزاری جشنواره در ترویج و آگاهی بخشی به جامعه هدف بسیار اثرگذار است.

نقشبندی، اولویت نخست بخش کشاورزی استان را افزایش سطح اراضی آبی خواند و بیان کرد: در چند سال اخیر با اجرای سامانه های انتقال آب در رودخانه های مرزی سطح اراضی آبی استان افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه ضریب تولید علم در جامعه ما بالاست ولی ضریب نفوذ دانش به مزارع کم است و این فاصله باید برطرف شود، گفت: نقشه بذری استان باید در دسترس بهره‌برداران قرار گیرد و اثربخشی ارقام کشت شده دوباره بازنگری و هر سال این نقشه به روز رسانی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: تمام تلاش ما باید تامین کود مورد نیاز محصولات زراعی به ویژه گندم در مرحله آغاز کشت باشد چراکه این مهم تنها راه اطمینان بخشی به استان های دیم کار است

تولید ۱۰ درصد گندم ایران در کردستان

کردستان رتبه نخست سطح زیرکشت گندم دیم را در ایران دارد و ۱۰ درصد از تولید این محصول استراتژیک در کشور، مربوط به این استان است.

۶۶۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به کشت گندم اختصاص پیدا کرده که از این میزان ۶۲۵ هزار هکتار دیم و ۴۱ هزار هکتار آبی است.

اگر تا چند سال پیش سطح اراضی آبی گندم در استان ۳۲ هزار هکتار بود، با اجرای طرح تبدیل اراضی دیم به آبی از محل آب های مرزی، این میزان به ۴۱ هزار هکتار افزایش پیدا کرده و این مهم نویدبخش افزایش تولید و کیفیت این محصول استراتژیک در استان است.

۳۱ فروردین به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است و به مناسبت این روز نشست ها و جلساتی با حضور مسئولان و اتحادیه های تعاون روستایی و بهره برداران بخش کشاورزی و دیگر نهادهای مرتبط در استان‌های مختلف به ویژه تولیدکنندگان این محصول برگزار می شود.

وضعیت مطلوب مزارع زیرکشت گندم در استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست اظهار کرد: آخرین وضعیت بارندگی در استان نشان می دهد میزان بارندگی سال جاری نسبت به بلندمدت تاکنون ۱۹ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافت.

محمدصالح احمدی میانگین بارندگی در استان را ۳۰۳ میلیمتر خواند و بیان کرد: با وجود کاهش بارندگی براساس بررسی ها و نظارت انجام شده وضعیت سبز در مزارع غلات به ویژه گندم مطلوب است.

وی ادامه داد: سال گذشته یک میلیون و ۱۷۰ هزار تن گندم در استان تولید شد و امسال هم تا این لحظه پیش بینی می شود بیش از یک میلیون از این محصول در استان تولید شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های بارز بخش زراعت استان این است که در کشت مکانیزه گندم در کشور رتبه نخست را دارد.

احمدی کشت به موقع را از دیگر ویژگی های کشت گندم در استان خواند و افزود: ۹۹ درصد کشت استان در اواخر شهریور تا اواسط مهرماه انجام می شود و اینگونه این محصول از بارندگی موثر در پاییز بهره‌مند خواهد شد.

وی از دیگر بخش‌های تاثیرگذار در تولید گندم در استان را استفاده از بذور اصلاح شده دانست و بیان کرد: ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تن بذر گندم در استان مورد نیاز است که بیش از ۴۰ هزار تن از این میزان را بذور اصلاح شده در سال زراعی جاری تشکیل داده است.

نماینده بنیاد ملی گندمکاران کردستان هم در این نشست با بیان اینکه یک سوم جمعیت درگیر کار کشاورزی هستند، اظهار کرد: وقتی معیشت جمعیت زیادی از این استان به بخش کشاورزی گره خورده است پس باید بیشتر موردتوجه مسئولان قرار گیرد.

مادح رستمی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت گندم دیم کشور را داشتن، افتخار نیست، افزود: تولید اقتصادی محصول و افزایش سطح اراضی آبی از مسائل حائز اهمیت است که باید به آنها پرداخته شود.

وی ادامه داد: هزینه های تولید در بخش کشاورزی افزایش پیدا کرده است و کشاورزان دیگر زمین را به صورت آیش رها نمی کنند بلکه اقدام به کشت دوباره همان می کنند که این مسئله در آینده مشکل ساز خواهد شد

نماینده بنیاد ملی گندمکاران کردستان اظهار کرد: یکی از توصیه محققان کشاورزی استان، استفاده از کود اوره در هنگام کشت گندم در پاییز است ولی متاسفانه به دلیل کمبود این کود، این مهم برای همه کشاورزان محقق نشد.

رستمی یادآور شد: کشاورزی اقتصادی شده است و دیگر زمین آیش نمانده هزینه های تولید افزایش یافته، کشت دوباره در اراضی دیم داریم که برای سال های آینده مشکل ساز است، بنابراین ارقام علوفه ای بیشتر ترویج شود که تنوع در کشت اتفاق بیافتد.

بر اساس اعلام شورای انقلاب فرهنگی ۳۱فروردین از سال ۱۴۰۲ در تقویم کشور به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است

  • گروه خبری : استان كردستان
  • کد خبر : 197180
کلمات کلیدی
روژان صالحی
خبرنگار

روژان صالحی