• 1402/07/12 - 11:06
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری اولین جشنواره انگور استان چهارمحال وبختیاری

اولین جشنواره انگور استان چهارمحال وبختیاری برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری، حسین برزگر در این جشنواره، گفت: در استان بیش از 50 هزار تن تولید انگور در سطحی بیش از 4 هزار هکتار داریم که شهرستان کیار رتبه اول تولید انگور در استان را دارد علاوه براینکه انگور از لحاظ ارزش غذایی یکی از ارزشمند ترین میوه ها است و با توجه به نیاز آبی پایین این محصول، وبا توجه به اینکه گل دهی این محصول در اردیبهشت ماه می باشد واستان چهارمحال در این زمان از سرمای بهاره عبور کرده پس توسعه کشت این محصول ضرورت دارد که الحمدالله نقشه تناسب اراضی باغات انگور به شکل آبی ودیم تنظیم شده  و استان یکی از استانهای بی نظیر برای توسعه باغات انگور هست که در تدوین برنامه الگوی کشت باغات استان لحاظ شده است.
وی،اظهار کرد: امسال الحمدالله با فضل خداوند متعال سال بسیار خوبی در مقایسه با چند سال اخیر برای تولیدات باغی وزراعی بود وقطعا باید جشنواره های شکر گزاری محصول در استان برگزار می شد.
برزگر، جشنواره انگور را فرصتی برای ایجاد نشاط و شادابی توام با انتقال فرهنگ‌های بین نسلی عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از اهداف برپایی این جشنواره معرفی استعدادها و ظرفیت‌های گردشگری منطقه و نشان دادن تنوع‌های موجود در چهارمحال و بختیاری است که می‌تواند تاثیر بسزایی در گسترش دامنه تاثیرات گردشگری کشاورزی و اقتصاد آن در منطقه داشته باشد.
دکتر برزگرادامه داد: از سرمایه گذاران در خصوص راه اندازی کارخانجات فراوری این محصول استقبال میکنیم ومورد حمایت قرار خواهند گرفت.
سهم 60 درصدی شهرستان کیار از تولید انگور چهارمحال و بختیاری
مدیر جهاد کشاورزی کیار، گفت: حدود 43 درصد از سطح زیر کشت و 60 درصد از تولید انگور چهارمحال و بختیاری به این شهرستان و به ویژه شهر گهرو اختصاص دارد.
امرالله اسماعیلی صبح امروز در اولین جشنواره انگور چهارمحال و بختیاری گفت: شهرستان کیار رتبه نخست تولید انگور در استان را دارد و بالغ‌ بر یک هزار و 750 هکتار سطح زیر کشت تاکستان‌های این شهرستان است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کیار ادامه داد: حدود 43 درصد از سطح زیر کشت و 60 درصد از تولید انگور چهارمحال و بختیاری به این شهرستان و به ویژه شهر گهرو اختصاص دارد.
وی، افزود: حدود 2 هزار خانوار در منطقه گهرو و روستاهای اطراف آن به شغل باغداری مشغول هستند و به ازای هر هکتار تاکستان 100 اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در این منطقه ایجاد شده است.
اسماعیلی، عنوان کرد: کشت ارقام انگور که پربازده و بازارپسند با عملکرد بالا و زودرس است یکی از ضرورت‌های پرورش این محصول در شهرستان کیار و به ویژه منطقه گهرو محسوب می‌شود.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: درحال حاضر حدود 75 درصد از محصول انگور شهرستان به صورت تازه‌خوری به میادین میوه و تره‌بار استان‌های همجوار ارسال و حدود 25 درصد نیز به صورت غوره، آبغوره، رب انگور، سرکه، انواع کشمش و شیره فرآوری شده و به بازار عرضه می‌شود، بنابراین لازم است تکمیل زنجیره تولید و ارزش این محصول مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
گفتنی است در پایان نمونه های تولید این محصول مورد تجلیل قرار گرفتند.
  • گروه خبری : استان چهار محال و بختیاری
  • کد خبر : 33968
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی