27 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی قم زیر کشت گندم و جو میرود
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: درسال جهش تولید 27 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی قم زیر کشت دو محصول راهبردی گندم و جو میرود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، عباس پورمیدانی در گفتوگویی بیان داشت: درکشت پاییزه سال جاری 22هزار و 500 هکتار
از مزارع قم به کشت جو و چهار هزار و 500 هکتار نیز برای کشت گندم اختصاص مییابد.
وی افزود: بر همین اساس پیشبینی
میکنیم بیش از 100 هزار تن جو و 22هزار و 500 تن گندم از زمینهای کشاورزی استان
برداشت شود.
این مسئول ادامه داد: شرایط اقلیمی استان
قم برای کشت جو نسبت به گندم بهتر است، همچنین مصرف جو در قم به دلیل جایگاه مهم
استان در حوزه دامپروری بالاست و به همین دلیل کشت این محصول در قم بیش از گندم
صورت میپذیرد.
پورمیدانی گفت: بر اساس طرح تغییر
الگوی کشت استان به دنبال استفاده از ارقام مقامتر گندم و جو به تنشهای محیطی در
قم هستیم تا بتوانیم محصولی باکیفیتتر برداشت کنیم.
وی ادامه داد: کشاورزان قمی درکشت
گندم و جو مهارت بالایی دارند و محصول تولیدشده استان در این بخش دارای
استانداردهای موردنظر است.
اراضی زراعی زیرکشت قم بیش از 43
هزار هکتار است و با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت، محصولات این بخش ازنظر کمی و کیفی
روند رو به رشدی دارد.
32 هزار هکتار از مزارع استان به
کشت گندم، جو، کلزا و ذرت اختصاصیافته است که در تامین امنیت غذایی مهمترین نقش
را دارد.
همچنین در مزارع قم، یونجه،
پنبه، صیفیجات و محصولات دیگر بهتناسب شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان کشت میشود
و کشاورزان قمی مهارت بالایی در فرآیند تولید محصولات زراعی دارند.
هماکنون از مجموع بیش از 14 هزار
بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و 100 تن بانوان هستند، همچنین میزان
متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،
باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی
قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی 45 درصد اشتغال
روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.