• 1397/07/29 - 14:01
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

عسل تولیدی در استان از کیفیت مطلوبی برخوردار است/پیش}بینی تولید 300 تن عسل در سال 97

سرپرست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: عسل تولید شده در استان از کیفیت مناسب و خوبی برخوردار است.

به
گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، علی‌اصغر همت با اشاره به طرح
آمارگیری از کُلُنی‌های زنبور عسل اظهار کرد: بر اساس جدول زمان‌بندی وزارت جهاد
کشاورزی طرح آمارگیری از کلنی های زنبور عسل در سراسرکشور از پانزدهم تا سوم آبان
انجام خواهد شد.



وی
ادامه داد: در راستای اجرای این طرح در استان قم نیز از پانزدهم مهرماه آمارگیری شروع شده و امیدوار هستیم تا سوم آبان آمارگیری
به اتمام برسد.



*
افزایش چشمگیر تولید عسل و ژله رویال در قم



سرپرست
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در مورد تولیدات عسل سال‌های
گذشته عنوان کرد: در سال 96 تعداد آمار 21753 کندوی عسل در قم ثبت شد که از این
تعداد کندو، حدود 276 تن عسل و 67 کیلوگرم ژله رویال برداشت کردیم.



همت
تصریح کرد: در سال 95 تعداد 18239 کندوی عسل در قم ثبت شد و میزان تولید آن 218 تن
عسل و 4 کیلو ژله رویال بود که این آمار نشان می‌دهد در سال 96 نسبت به قبل 31
درصد در تولید عسل افزایش داشتیم و تولید ژله رویال نیز 17 برابر بیشتر شده است.



وی
با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم ژله رویال تولیدی در استان 5 میلیون تومان است، دلایل افزایش چشمگیر تولید
عسل و ژله رویال در استان قم را برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید
برجسته در این حوزه، افزایش میزان بارندگی سال زراعی گذشته، افزایش سطح زیر کشت
کُلزا و تاثیر مثبت فعالیت‌های کارشناسان
مستقر در مراکز بخش برشمردند.



سرپرست
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: زنبورداران را
برای بهره‌مندی از تسهیلات سرمایه در گردش مورد نیاز به بانک های عامل معرفی شدند.



*
پیش‌بینی تولید 300 تن عسل در قم



همت
ابراز کرد: حدود 80 درصد آمار کُلُنی‌های زنبور عسل در سال 97 ثبت شده که امیدوار
هستیم و پیش‌بینی کردیم تولید ژله رویال تا 100 کیلوگرم و عسل نیز به 300 تن افزایش
پیدا کند.



وی
با بیان اینکه کلنی های زنبور عسل در سراسر استان پخش هستند و در بخش های
جعفرآباد، قمرود، قنوات، کهک، خلجستان و ... فعالیت می‌کنند، عنوان کرد: میانگین
تولید عسل هر کندو بین 12 تا 15 کیلوگرم است.



سرپرست
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با تاکید بر اینکه شرکت
تعاونی زنبورداران با پرسنل و زیر مجموعه خودشان در تعامل است، اظهار کرد: بعضی از
زنبورداران استان زنجیره تولید دارند که پس از استحصال عسل، آن را در کارخانه با
برند خاص بسته‌بندی کرده و در سراسر کشور عرضه می‌کنند.



همت
با اشاره به اینکه عسل قم با کیفیت بسیار خوبی است، گفت: کیفیت عسل قم بستگی به
نوع منطقه‌ای که زنبور داخل آن قرار دارد و به لحاظ نوع گل و گیاه منطقه، متفاوت
است ولی عسلی که در قم تولید می‌شود، با کیفیت و مطلوب است.

  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 87271
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر