• 1398/12/04 - 09:50
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راهبرد تغییرالگوی کشت موجب ارتقا سلامت محصولات کشاورزی قم می‌شود

مجری طرح الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ارتقا کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی استان دربخش زراعی و باغی با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت دنبال می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، محمدحسین احمدپور بیان کرد: با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت در سطح زمین‌های
کشاورزی استان به دنبال این هستیم که محصولاتی سالم و باکیفیت برای مصرف مردم به
بازار ارائه دهیم و به همین منظور از بهترین نهاده‌های کشاورزی استفاده خواهیم
کرد.



وی افزود: محصولات کشاورزی نقش بی‌بدیلی
درتامین امنیت غذایی مردم دارند و در همین راستا، سازمان جهاد کشاورزی قم برنامه‌های
گسترده را برای ارتقا کیفیت و سلامت این محصولات در سطح مزارع و باغات استان درپیش
گرفته‌است.



وی ادامه داد: برای تحقق این هدف
کمیت را فدای کیفیت نمی‌کنیم و دربسیاری از موارد با ثابت نگه‌داشتن سطح زیرکشت
محصول، افزایش کیفیت و ارتقا سلامت آن را موردتوجه قراردادیم.



احمدپور گفت: دراین زمینه اقدامات
ترویجی گسترده‌ای نیز به‌منظور آشنایی هرچه بیشتر کشاورزان با روش‌های ارتقا کیفیت
و افزایش سطح سلامت محصولات باغی و زراعی،‌ انجام‌ شده‌است.



وی بیان کرد: تلاش می‌کنیم با
افزایش سطح کیفیت، جایگاه محصولات کشاورزی تولیدشده در قم، در بازارهای داخلی و
صادراتی ارتقا و درآمد کشاورزان استان توسعه یابد.



وی ادامه داد: راهبرد تغییر الگوی
کشت،‌ نقشه‌ای جامع برای حفظ و توسعه کشاورزی در قم است و به‌زودی اثرات مثبت آن
در همه بخش‌ها به‌خصوص باغات و مزارع استان نمایان می‌شود.



بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی
قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی 45 درصد اشتغال
روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.



طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در
سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق
روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار
زندگی می‌کنند.



در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت
قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور
هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل 21 هزار هکتار باغ و 44 هزار هکتار زراعت است.



میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک
هزار و 500 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.

  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 100989
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر