• 1398/07/14 - 11:51
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تولید میوه و محصول سالم هدف سازمان جهاد کشاورزی قم است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به اهمیت تولید محصولات با کیفیت تاکید کرد: تولید محصول سالم که با سلامت شهروندانی این استان درهم تنیده ، یکی از اهداف این سازمان است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، عباس پورمیدانی در
آئین روز ملی مزرعه، ترویج و توسعه کشاورزی ارگانیک در محل مجتمع کشت و صنعت زیتون
فدک قم افزود: آثار زیست محیطی مخرب طبیعی و انسانی استفاده از سموم و کودهای شیمیایی
سبب شده تا کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به صورت گسترده ای درتمام
کشورهای دنیا مورد توجه قرار بگیرد.



وی گفت: استفاده بیش از اندازه از
سموم آفت‌کش و کودهای شیمیایی در بر هم زدن محیط زیست طبیعی، حیات جانوری و حشرات
و همچنین کاهش حاصل‌خیزی خاک اثر مستقیمی دارد.



رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با
اشاره به رویکرد استان درتولید محصول سالم تصریح کرد: دروضعیت کنونی میزان استفاده
از سموم و کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی و زارعت بالاست.



پورمیدانی خاطرنشان کرد: درصورتی
که رویکرد تولید محصول سالم در سطح استان فرهنگسازی و نهادینه شود، اصلاح فرایندهای
تولید نیز به تبعه آن به نحو درستی در سطح جامعه کشاورزی انجام می‌گیرد.



وی گفت: با مدیریت مناسب و کاهش
استفاده از سموم آفت کش و کودهای شیمیایی کاهش هزینه‌های تولید محقق و افزایش بهره
وری اتفاق خواهد افتاد.



پورمیدانی بیان کرد: درکنار بهره
وری در استفاده از نهاده‌های کشاورزی و انرژی، کیفیت محصولات کشاورزی را نیز باید
افزایش داد.



وی گفت: یکی از مهمترین مولفه‌های
صادرات محصولات کشاورزی، سالم بودن محصول بوده که ارتباط مستقیمی با مساله میزان
استفاده از سموم و کودهای شیمیایی دارد.



پورمیدانی بیان کرد: بعد از
انقلاب اسلامی و دوران رنسانس، تولید انبوه محصولات و اقتصادی شدن تولید محصول در
کشورهای مختلف دنیا رونق گرفته که صدمات زیادی نیز در کنار تامین غذا، به محیط زیست
وارد کرده است.



در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل
کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت
کشور می‌باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت
شامل است.



میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم
در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208
تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.



بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی
قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال
1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی
این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می‌کنند.



مجتمع کشت و صنعت زیتون فدک در
مساحتی بالغ بر 120 هکتار از سال 1375 در جوار جاده قدیم قم-کاشان قرار دارد.



متوسط تولید سالانه این مجتمع 60
تن بوده و برای 50 تن نیز اشتغال زایی داشته است.تمام مراحل فراوری زیتون به صورت
کامل در این مجتمع انجام و به بازارهای مصرف داخلی و خارجی صادر می‌شود.

  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 96815
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر