تولید تخممرغ قم به 83 هزار تن نزدیک شد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تخممرغ یکی از مهمترین تولیدات دامی این استان است که حجم تولید آن در سال گذشته به 82 هزار و 800 تن افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، علیاصغر همت روز پنجشنبه در گفتوگو
با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این میزان در سال 97، 32 هزار و 580 تن بود که با
اقدامات صورت گرفته برای افزایش تولید در سال 98 به رقم 82هزار و 800 تن رسید.
وی افزود: در سالهای 94 تا 96،
واحدهای طیور استان مبتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شده و میلیونها قطعه مرغ
معدوم و خسارت مالی سنگینی به مرغداران استان وارد شد.
این مسوول ادامه داد: در همین راستا
ازآنجاکه با توجه به ماهیت این بیماری هیچ خط پایانی برای همهگیری مجدد آن حداقل
طی چند سال آینده متصور نیست، اقدامات گستردهای از سوی معاونت بهبود تولیدات دامی
سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی قم برای پیشگیری از این بیماری در مرغداریهای
استان صورت گرفت.
معاون بهبود تولیدات دامی استان قم گفت: تشکیل کمیتههای ساماندهی
کود، ساماندهی خوراک دام، آموزش، اصلاح ساختار و آمایش مرغداریها و کمیته پایش و
گزارشگیری ازجمله اقداماتی بود که برای اصلاح ساختار فنی و بهداشتی مرغداریهای
استان انجام شد.
وی بیان کرد: همچنین با تشکیل
گروههای ممیزی از تمامی واحدهای پرورش پولت و مرغ تخمگذار که متقاضی فعالیت
بودند بازدید کارشناسی صورت پذیرفت.
همت ادامه داد: در همین رابطه پس
از ارائه مشاورههای فنی و ارزیابی واحد طبق استانداردهای تعیین شده و رفع نواقص
توسط مرغدار، در جلسات کمیته فنی مجوز فعالیت برای واحدهای دارای شرایط صادر شد و
از فعالیت واحدهایی که استانداردهای لازم را نداشتند، جلوگیری به عمل آمد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی قم گفت: در جریان این اقدامات در سال 97 و 98 تعداد 210 واحد پرورش
پولت و تخمگذار طبق شرایط اعلامی با هزینهای در حدود 520 میلیارد ریال مجوز فعالیت
گرفتند.
وی ادامه داد: درنتیجه این
اقدامات طی دو سال یادشده تعداد واحدهای مبتلابه آنفلوانزا و تعداد مرغ معدومی بهاینعلت
در استان قم صفر بود که دستاورد بزرگی به شمار میآید.
بنابر این گزارش، قم چهارمین استان کشور از نظر
تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور
میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال بیش از 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک
هزار و 500 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.