اصلاح ساختار واحدهای مرغداری قم درحال انجام است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به اینکه صنعت پرورش طیور استان درحال تحول است، گفت: اصلاح ساختار فنی واحدهای مرغداری فعال درقم که از مدتها قبل آغاز شده با همکاری بهرهبرداران در حال انجام و تکمیل است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، علیاصغر همت در گفتوگو
با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این اقدامات باهدف پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیر
و افزایش بهرهوری در واحدهای مرغداری استان انجام میشود.
وی افزود: وضعیت نامناسب تجهیزات
و تاسیسات مرغداری ازنظر فنی و بهداشتی یکی از مهمترین عوامل تشدید بیماری در میان
طیور است که برای جلوگیری از آن، با همکاری فعالان این صنعت نوسازی و تحول در
ساختار مرغداریهای استان را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: اصلاح سیستم آبرسانی
و سوخترسانی بهمنظور جلوگیری از ورود تانکرها به داخل واحد و ازبین بردن امکان
انتقال بیماری، اصلاح سیستم تهویه سالنها، احداث محل انبار و اتاق ضدعفونی مناسب
در ورودی واحدهای مرغداری، محصور نمودن کامل واحدها، اصلاح سیستم انتقال دان از
انبار به سالنها و احداث محل جمعآوری کود ازجمله اقداماتی است که در این رابطه
انجام میشود.
همت گفت: تمامی این اقدامات در
قالب برنامه مشخص تدوینشده و با همراهی فعالان این صنعت در حال پیاده شدن است تا
استان قم همچون گذشته در بخش پرورش طیور بهعنوان یکی از قطبهای مهم کشور خودنمایی
کند.
وی بیان کرد: تمام تلاش خود را به
کارخواهیم گرفت تا با اصلاح ساختار مرغداریهای استان از شیوع بیماری و وارد آمدن
خسارت سنگین به این صنعت جلوگیری کنیم.
قم چهارمین استان کشور ازنظر
تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور
میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات
است.