• 1403/11/17 - 12:12
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

لزوم توجه کشاورزانبوشهری در خصوص افزایش جمعیت موش ها در باغات و مزارع

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: کشاورزان افزایش جمعیت و خسارت آفت موش را جدی بگیرند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: کشاورزان افزایش جمعیت و خسارت آفت موش را جدی بگیرند.
 
 مرتضی بحرانی گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر و نبود سرمای سخت، جمعیت موش ها در باغات و مزارع استان افزایش یافته است.
 
وی تاکید کرد: کشاورزان خسارت موش ها را جدی گرفته و نسبت به انجام مبارزه با آن‌ها اقدام کنند.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه بی‌توجهی و سهلانگاری در مبارزه با موش‌ها به عنوان آفت خطرناک و مهم کشاورز ی، باعث خسارات جبران‌ناپذیر می شود افزود: زمان مبارزه با جوندگان نقش قاطع و تعیین کننده ای در کنترل و مدیریت آفت دارد.
 
بحرانی با اشاره به اینکه عدم توجه به این موضوع، باعث افزایش بیهوده سطح و هزینه مبارزه خواهد شد ادامه داد: انجام عملیات ردیابی، تراکم گیری و نمونه برداری از جمعیت آفت نقش اساسی و تعیین کننده در تعیین سطح آلوده و کنترل آفت دارد. 
 
وی تصریح کرد: جمعیت این آفت در بهار و پاییز افزایش فوق العاده ای پیدا می کند بر این اساس بهترین زمان مبارزه از اوایل اسفندماه تا نیمه اول اردیبهشت‌ماه سال بعد است.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: آلودگی در مراحل اولیه به صورت لکه ای بوده که اگر با ردیابی و پایش در زمان مناسب تشخیص داده شود از گسترش سطح آلوده به مزارع، باغات، مراتع و دشت ها جلوگیری خواهد شد.
 
بحرانی وجین دائمی علف های هرز، تخریب لانه ها با پا یا بیل و در صورت امکان شخم با تراکتور، ایجاد مزاحمت فیزیکی برای آن‌ها، رهاسازی آب داخل لانه ها در اراضی آبی، کاربرد طعمه‌های غیرشیمیایی موجود در بازار و بکارگیری تله‌های سطلی و ابتکاری را در مبارزه و کنترل جمعیت موش‌ها موثر دانست.
 
وی دفن اجساد موش های تلف شده را به دلیل مشکلات بهداشتی ضروری خواند و گفت: سموم شیمیایی نظیر سم فسفر دوزنگ فقط به شکل طعمه مسموم گندم با غلظت 2 تا 3 درصد در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که استفاده از آن نیز باید زیر نظر کارشناسان حفظ نباتات و مراکز جهاد کشاورزی باشد.

 

  • گروه خبری : استان بوشهر
  • کد خبر : 192921
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر محمد بحرینی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر محمد بحرینی