آغاز ردیابی و پایش بیماری چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی در استان بوشهر
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی (روگوز) در استان بوشهر در فصل زراعی جاری آغاز شد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان بوشهر، احمد سبحانی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به آغاز فصل تولید
نشای سبزی و صیفی (گوجهفرنگی و فلفل) در گلخانههای استان عملیات ردیابی و پایش
بیماری ویروسی چروکیدگی قهوه ای میوه گوجه فرنگی در دستور کار این مدیریت قرار
گرفته است.
سبحانی اظهار داشت: سرعت انتقال و انتشار این
ویروس بسیار سریع است چون به راحتی از طریق بذر آلوده و به صورت تماس بوته ها با
همدیگر در مزرعه و یا عملیات هرس در گلخانه می تواند انتقال پیدا کند.
وی افزود: علائم این بیماری در
صورت شیوع در مزرعه یا گلخانه روی تمام اندامهای گیاه شامل ساقه، برگ و بویژه میوه
دیده شود و می تواند بازارپسندی محصول را برای بازارهای داخل کاهش دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد
کشاورزی استان بوشهر گفت: در صورت آلودگی محصول فلفل و گوجه فرنگی به این ویروس
فرصت صادرات به کشورهای مقصد صادراتی از بین خواهد رفت؛ بنابراین رصد و پایش
بیماری در بسترهای کشت و در زمان تولید نشاء
از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی با توجه به اینکه از آخر شهریور ماه 1402،
داشتن کد شناسه (QR code) شرط لازم برای صادرات
محصولات کشاورزی می باشد اظهار داشت:اخذ این کد منوط به عقد قرارداد متقاضی و
مسئول فنی است لذا به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه می شود هر چه سریع تر نسبت به
ثبت نام در سامانه سماک جهت اخذ گواهی ارتقا سلامت و کد شناسه اقدام نمایند.