• 1398/11/28 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 5
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بیش از 300 محصول کشاورزی استانداردسازی می شود

مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در سال آینده بیش از 300 محصول کشاورزی استانداردسازی می شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از جهاد کشاورزی استان البرز، مسعود حیدریان در جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا
(س) و آیین رونمایی از نخستین نشان استاندارد محصول گواهی شده کشاورزی استان البرز
که در سالن اجتماعات امام خمینی
(ر) پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه ابلاغ
استاندارد تشویقی که از سال 1397 به استان ها ابلاغ شد، افزود: در نخستین سال
ابلاغ این طرح در 32 استان 32 محصول استانداردسازی شد
.



وی اظهار داشت: در دومین سال اجرای این طرح تعداد این محصولات به 147
محصول رسید که قرار است تا این عدد در سومین سال اجرای آن به بیش از 300 محصول
برسد
.



حیدریان با اشاره به اینکه اعطای این نشان به دلیل پایین بودن حدمجاز آلاینده
ها در محصول می باشد، گفت: در ایران میانگین مصرف کود از سطح جهانی پایین تر است
به طوریکه این عدد در جهان در واحد سطح (هکتار) 110 کیلوگرم می باشد در حالیکه در
ایران 80 کیلوگرم است
.



وی افزود: همچنین میانگین مصرف سموم در ایران به ازای هر نفرذ 400
گرم است که بیش از میانگین جهانی است که استانداردسازی محصولات کشاورزی نقطه عطفی
شده تا از ضایعات کشاورزی جلوگیری کنیم زیرا با استانداردسازی، محصول باید وارد
پروسه بسته بندی و برند خاص خود شود
.



این مسوول با بیان اینکه 80 درصد گرسنگی جهان را کشاورزی خرده پا از بین می برد،
اظهار داشت: 30 درصد محصولات کشاورزی ایران که در دنیا که معادل 80 میلیارد دلار
است، ضایعات می شود
.



مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی وزارت
جهاد کشاورزی گفت: کشور ترکیه بیشترین بازار محصولات غذایی را با پایین ترین کیفیت
در خاورمیانه دارد و برای اینکه ایران بتواند در این بازار سهمی داشته باشد، بحث
برندسازی و بسته بندی محصولات کشاورزی آغاز شد و تاکنون 25 برند کشاورزی ثبت شده
است
.



وی این طرح را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: اجرای بهتر این طرح همت و
همکاری تیم های تخصصی خود را می طلبد تا به سقف بیش از 300 محصول برسیم و حرف برای
گفتن در بازار جهانی داشته باشیم
.



حیدریان نقش فعالیت های ترویجی را در این بخش بسیار مهم دانست و تصریح
کرد: این طرح
در
راستای ارتقای سلامت جامعه
در
استان‌های مختلف کشور کلید خورده و در حال اجراست
.



وی با بیان اینکه برای هر استان محصولات کشت شده در همان استان برای
اجرای این طرح انتخاب می‌شود، اضافه کرد: همه مراحل تولید محصول از مزرعه تا سفره
در تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک قابل رصد هستند و مصرف‌کننده با آگاهی کامل
و اطمینان از سالم بودن آن، فرآورده را مصرف می‌کند
.



وی افزود: در این طرح همکاران بخش ترویج و حفظ نباتات جهاد کشاورزی
براساس عملیات کشاورزی و تلفیقی و دستورالعمل‌های حدمجاز بیشینه آفت‌کش‌ها، مزارع
پایلوت را انتخاب کرده‌اند
.



وی ادامه داد: رعایت برخی توصیه‌ها و حضور کارشناسان جهاد کشاورزی در
کنار کشاورزان
موجب
شده که محصول تولیدی استاندارد بوده
و کود و
سموم استفاده شده در آن محصول در حدمجاز باشد
.



حیدریان با
تاکید بر اینکه مردم برای حفظ سلامتی خود استفاده از این نوع محصول را در سبد
غذایی و مصرف خانواده خود قرار دهند، اظهار داشت: مدیران کنترل کیفی به عنوان
کارشناسان در کنار کشاورزان هستند تا تمام دستورالعمل‌ها و راهنمایی لازم را در
رابطه با استقرار استانداردها به آنان آموزش داده شود
.



بر اساس موافقت‌نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با
دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی، موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد
کشاورزی، طرح «استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی
ویژه مزارع زنان روستایی» را در استان‌ها اجرا می‌کند؛
هدف کلی این طرح فراهم کردن زمینه ایجاد و توسعه کسب و
کار برای خانوارهای روستایی و عشایری است
.



جامعه هدف این طرح اعضای صندوق
اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیل‌گران و زنان کارآفرین بوده و دوره‌های آموزشی با
موضوع مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات و بیماری‌های محصولات کشاورزی
برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج است
.

  • گروه خبری : استان البرز
  • کد خبر : 100857
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر