• 1399/10/02 - 12:02
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هشدار درمورد مصرف بیش از حد سموم کشاورزی

معاون حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: استفاده بیش ازحد سموم شیمیایی در استان اصفهان، سلامت محصولات کشاورزی را تهدید می‌کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اصفهان‏، تقی شیخ علی معاون حفظ
نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان
گفت: مصرف زیاد کود‌های شیمیایی، آلی وسموم
دفع آفات نباتی باعث میشود میزان آلودگی دربرخی از محصولات به
حدی افزایش یابد که موجب بازگشت بخش عظیمی از محصولات صادراتی شود.



وی  با تاکید بر این که حدود 5 درصد از سموم شیمیایی کشاورزی به صورت قاچاق وارد
استان می‌شود، افزود: راه حل این است که وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان آموزش دهد
که سموم شیمیایی را به موقع و بجا مصرف کنند و از سموم غیرمجاز استفاده نکند و
یکسری از اصول بهینه کشاورزی را رعایت کنند.



معاون حفظ نباتات جهاد کشاورزی در استان اصفهان گفت: برا اساس آمار سالانه
دربخش کشاورزی و باغداری اصفهان حدود
800 تا هزار و 100 تن انواع سموم شیمیایی استفاده می‌شود که دستگاه‌های مربوط با
تدابیر لازم برای جلوگیری از مصرف غیر منطقی سموم در بخش کشاورزی از روش جایگزین
شدن حشرات مفید برای دفع کرم آفات در باغ‌ها و گلخانه ها استفاده می کنند.





شیخ‌علی ادامه داد: با
مدیریت تلفیقی روش‌های خاص می‌توان از گسترش علف‌های هرز و آفات جلوگیری کردو از
سرطان در کلیه محصولات کشاورزی جلوگیری شود.



وی افزود: امروزه آنچه در صنعت کشاورزی و استاندارد جهانی سلامت غذایی مهم است
کیفیت محصولات تولیدی است نه کمیت آنها.



شیخ علی ادامه داد: فعالیت شروع تولید حشره مفید برای مبارزه بیولوژیک با آفات از
سال
1374 در استان اصفهان به اوج
خود رسید که با افزایش استقبال کشاورزان در سال‌های اخیر همراه بوده و استقبال
همچنان ادامه دارد.



در همین رابطه سال جاری معاون حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی با تاکید بر تقویت
مدیریت بیولوژیک در تولید محصولات کشاورزی اعلام کرد. مبارزه بیولوژیک با آفات در
800 هکتار از باغات استان و 60 هکتار از گلخانه‌های استان اجرا و به کار گرفته
شده است.



وی افزود: آفت‌زدایی گلخانه‌ها و مزارع با استفاده از رهاسازی حشرات مفید می‌تواند
مصرف سموم در محصولات کشاورزی را تا
100 درصد کاهش دهد و در 3 مرحله در گلخانه‌های انجام می‌شود که در این روش حدود 100 میلیون تومان اعتبار برای مبارزه بیولوژیک اختصاص
داده می‌شود.



این مسوول در ادامه بیان کرد: سطح زیر کشت زمین‌های کشاورزی و باغی استان اصفهان 300 هکتار است که سالانه حدود 4 میلیون تن محصولات باغی و زراعی تولید می‌شود.



معاون حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی همچنین با اشاره به مزایای کنترل بیولوژیک
آفات شامل کاهش مصرف سموم، عدم وابستگی به واردات سموم و تولید محصولات سالم ودر
نتیجه ارتقای سلامت جامعه ادامه داد: امیدواریم با حمایت از این طرح‌ها و تخصیص
اعتبارات مورد نیاز، زمینه توسعه این روش‌ها و کاهش بیماری مرتبط باسموم را در سطح
جامعه فراهم آوریم.

  • گروه خبری : استان اصفهان
  • کد خبر : 112009
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر