• 1399/06/10 - 08:48
  • - تعداد بازدید: 3
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تولید محصولات گلخانه‌ای اصفهان در 7سال اخیر 69 درصد رشد یافت

تولید محصولات گلخانه ای در استان اصفهان نسبت به ابتدای فعالیت دولت حدود 123 هزار تُن معادل 69 درصد رشد یافته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مهرداد مرادمند رییس سازمان جهادکشاورزی استان
اصفهان افزود:
 تولید محصولات گلخانه‌ای در سال زراعی 92 تا 93 که ابتدای
فعالیت دولت یازدهم بود حدود
178 هزار و 500 تن ثبت شد، اما در پایان سال 98 به بیش از 301 هزار و 600 تن افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کشت گلخانه‌ای بیشتر به سبزی، صیفی و گل‌های زینتی اختصاص
دارد، تصریح کرد: خیار، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان و برخی گل‌های تزیینی، بیشترین
آمار کشت گلخانه‌ای در استان را تشکیل می‌دهد و البته می‌توان تعداد این محصولات
بخصوص گل‌های تزیینی را بیشتر کرد
.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با
تاکید بر اینکه برنامه ریزی مناسب، اقدامات مفید و ارائه
تسهیلات جهش تولید یاد شده را به دنبال داشت، خاطرنشان کرد: از سوی
دیگر کاهش منابع آبی در استان و توجه به اینکه در منطقه نیمه خشک و خشک قرار داریم
لزوم توسعه هر چه بیشتر این نوع کشت را نشان می‌دهد
.
مرادمند با اشاره به اینکه مساحت گلخانه‌های
استان در آغاز فعالیت دولت یازدهم بالغ بر یک هزار و
70 هکتار بود، اضافه کرد: این سطح اکنون به 2 هزار و پنجاه هکتار رسید و نکته مهم اینکه یک سوم محصولات
تولیدی در گلخانه‌ای منطقه اصفهان به خارج از کشور صادر می‌شود
.
وی اظهار داشت: رتبه اصفهان از حیث سطح زیر کشت
و میزان تولید محصولات گلخانه‌ای به نسبت دیگر استان‌ها دوم و سوم است و نشان از
فعالیت خوب در این خطه دارد که البته با افزایش حمایت‌ها باید برای جهش و رونق هر
چه بیشتر تولید در این بخش و افزایش تولیدات تلاش کرد
.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان به توسعه گلخانه‌ها به عنوان یکی از اهدف وزارتخانه اشاره کرد و
گفت: سیاست گسترش گلخانه‌ها در استان هم بطور جدی دنبال خواهد شد
.





رشد 1.61 درصدی تولید محصولات باغی با وجود خشکسالی‌ها



مرادمند به افزایش تولید محصولات باغی برغم
عدم توسعه سطح زیر کشت به دلیل کمبود منابع آبی اشاره و خاطرنشان کرد: میزان تولید
محصولات باغی در سال
92 حدود 517 هزار تُن
بود و اکنون به بیش از
525 هزار تن رسید و رشد 1.61 درصدی این بخش را نشان می‌دهد.
استان اصفهان با دارا بودن
563 هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و 3.5 درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص
داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی
را دارد به گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد
و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه
دار و هسته دار کشت می‌شود.
مجموع اراضی زراعی استان حدود
486 هزار هکتار است که در سال‌های نُرمال از حیث بارندگی حدود 70 درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع
غلات، حبوبات و محصولات علوفه ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی
اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار
میلیون و پانصد هزار تن است.
مجموع اراضی باغی استان نیز حدود
80 هزار هکتار است و بطور عمده شامل محصولاتی مانند انواع سیب درختی، انار،
به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلو است و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای
استان در شرایط عادی حدود
800 هزار تن برآورد می‌شود.
از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان می‌توان به شیرخام با تولید یک هزار و
443 تن (رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود 200 هزار تن و تخم مرغ 105 هزار تن در سال (رتبه دوم)، گوشت قرمز با
تولید هفتاد هزار تن در سال (رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تن در سال (رتبه
سوم)، گوشت بوقلمون
10 هزار تن (رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تن در سال (رتبه دوم) در سال
اشاره کرد.
همچنین در بخش ماهیان زینتی با تولید
67 میلیون و پانصد هزار قطعه در سال (رتبه اول)، محصولات گلخانه‌ای با تولید
سالیانه
302 هزار تن
(رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه
390 هزارتن (رتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالانه 528 هزار تن (رتبه سوم) و سیب درختی با تولید
سالانه
277 هزار تن
(رتبه چهارم کشور)، تولید قارچ با تولید سالانه
13 هزار تن (رتبه سوم) به این خطه اختصاص دارد.

  • گروه خبری : استان اصفهان
  • کد خبر : 107498
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر