• 1401/01/23 - 09:51
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برداشت گل محمدی در کاشان آغاز شد

مدیر جهادکشاورزی کاشان از آغاز برداشت گل محمدی در سطح 2 هزار و 580 هکتار از گلستان‌های این شهرستان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، رضا مظلومی با بیان اینکه برداشت گل محمدی تا سه ماه در گلستان‌های کاشان ادامه دارد، افزود: سطح زیر کشت این محصول در دشت کاشان و بخش‌های برزک، قمصر، مرکزی و نیاسر به ترتیب 240، یک هزار و 300، 587، 291 و 402 هکتار است.

وی خاطر نشان کرد: متوسط عملکرد گل‌محمدی هر هکتار در کاشان چهار تن است و در صورت وارد نشدن خسارت و حوادث غیرمترقبه، نزدیک به 10 هزارتن برآورد می‌شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، تعداد واحدهای گلابگیری و عرقیات سنتی در کاشان را یک و 670 واحد بیان و اضافه کرد: 25 واحد گلابگیری صنعتی دارای مجوز از جهاد کشاورزی و 23 واحد نیز دارای مجوز از اداره صنعت، معدن و تجارت است.

مظلومی، شمار شاغلان در واحدهای گلابگیری سنتی کاشان را سه هزار و 800 نفر برشمرد و گفت: در گلابگیری‌های صنعتی نیز 419 نفر مشغول به کار هستند.

وی یادآور شد: کاشان رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید در استان اصفهان و رتبه اول میانگین عملکرد تولید در واحد سطح گل محمدی کشور را دارد و حدود پنج هزار نفر باغدار گل محمدی در این شهرستان اشتغال دارند.

مدیر جهادکشاورزی کاشان اضافه کرد: گل محمدی از نظر نیاز آبی محصولی کم آب بر است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری در صورت نبود خسارت حوادث غیر مترقیه بیش از 10 هزار تن گل محمدی از گلستان‌های این شهرستان برداشت و نزدیک به چهار هزار میلیارد ریال عاید گلکاران شود.

وی، یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی منطقه کاشان که در کشور بی‌نظیر است را تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی این شهرستان بیان و اضافه کرد: این ویژگی مهم افزون بر تاثیر افزایش کیفیت اسانس و گلاب تولیدی، افزایش در طول فصل تولید و برداشت گل محمدی در شهرستان کاشان است که این طول فصل برداشت در تنوع اقلیم شهرستان کاشان پدیده‌ای بی‌نظیر در کشور است.

به گفته وی، فصل برداشت در مناطق مختلف شهرستان کاشان از اواسط‌ فروردین تا اوایل مرداد ادامه دارد و نزدیک به 250 هزار نفر روز کارگر گل‌چین در طول فصل برداشت، فعالیت دارند.

تولید سالانه 20 میلیون لیتر گلاب در کاشان

مظلومی با اشاره به وجود 48 واحد گلابگیری صنعتی و یک هزار و 670 واحد سنتی، خاطر نشان کرد: سالانه افزون بر 20 میلیون لیتر گلاب و یک هزار و 300 لیتر اسانس گل محمدی از باغ‌های گل محمدی این شهرستان استحصال می‌شود.

وی پیش بینی کرد: گلابگیران کاشانی افزون بر فرآوری 10 هزار تن گل محمدی این منطقه، 10 هزار تن گل نیز از مزرعه‌های گل‌محمدی استان اصفهان و سایر استان‌های مجاور را فرآوری کنند.

مدیر جهادکشاورزی کاشان افزود: نزدیک به چهار و 300 نفر سالانه در امر گلابگیری و استحصال عرقیجات در واحدها و کارگاه‌های گلابگیری شهرستان اشتغال دارند.

وی با تاکید بر اینکه گل محمدی کاشان از نظر کیفیت و میزان اسانس دارای بالاترین و بهترین نوع اسانس در جهان است، اظهار داشت: کیفیت گلاب ناب کاشان نسبت به کل جهان حتی گلستان‌های ترکیه و بلغارستان بهتر است.

به گفته وی، در صورت رخ ندادن حوادث غیرمترقبه و خسارت‌های ناشی از آن برای بخش کشاورزی، امسال افزون بر 10 تن گل محمدی در کاشان برداشت می‌شود.

13 هزار هکتار سطح زیر کشت کشاورزی در کاشان وجود دارد که 9 هزار هکتارآن باغ‌ها است.

اکنون 6 هزار و 300 هکتار زمین زراعی و 9 هزار هکتار باغ و گلخانه در شهرستان کاشان وجود دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر 364 هزار نفر در فاصله حدود 200 کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

 
  • گروه خبری : استان اصفهان
  • کد خبر : 18559
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی