سیب زمینی تولیدی استان اردبیل رتبه اول کشوری را در کیفیت دارد/ گام اساسی در افزایش ظرفیت انبار نگهداری سیبزمینی از 50 هزار تن به 130 هزار تن
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی استان اردبیل، عدیل سروی با اعلام این خبر افزود: استان اردبیل یکی از قطبهای مهم کشور در تولید محصول سیب زمینی است تولید متوسط این محصول در استان 800 هزار تن در سال است که از لحاظ کیفی مقام اول کشوری و از لحاظ کمی و تولیدی مقام دوم کشوری را به خود اختصاص داده است. این محصول در شهرستانهای اردبیل ، نیر ، نمین و سرعین تولید می شود و کشاورزان زحمتکش سعی و اهتمام وافری دارند تا این محصول را با کیفیت مطلوب به سرسفره های خانوارها برسانند.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: زراعت محصول سیب زمینی 14 درصد ارزش ریالی کل محصولات تولیدی استان را شامل می شود . سالانه 600 میلیارد تومان سیب زمینی در استان تولید می شودکه 18 درصد محصولات تولیدی استان رااز نظر ارزش ریالی شامل می شود . رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در حمایت از این قشر زحمتکش مکانیزه نمودن ادوات دنباله بند کشاورزی و اعطای وامهای کم بهره با استفاده از تسهیلات بانکی است تا سیب زمینی کاران بتوانند با بهره گیری از آخرین تکنولوژی کاشت؛ داشت و برداشت محصول وظیفه خود را در عرصه تولید و خودکفایی به بهترین نحو ممکن انجام دهند. یکی از کارهای اساسی که برای سیب زمینی کاران همیشه مورد توجه برنامهریزان استانی است این است که زمینه های مناسبی را برای بازرگانی و صادرات این محصول را به کشورهای همسایه بخصوص آذربایجان فراهم آورند تا بدین وسیله با تثبیت قیمت این محصول کشاورزان بتوانند با پشتوانه قوی مالی سال آینده نیز با موفقیت اقدام به کشت و زرع این محصول نمایند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهمی که می بایست در حمایت از سیب زمینی کاران لحاظ شود ایجاد توازن بین عرضه و تقاضای این محصول است به این مفهوم که در کشورمان 5میلیون و 200 هزار تن سیب زمینی سالانه تولید می شود ولی نیاز مصرف خوراکی و بذری و صنایع تبدیلی در کشورمان 4 میلیون و 500 هزار تن است. در این فی مابین 700 هزار تن سیب زمینی مازاد در کشورمان همه ساله تولید می شود که اگر به طریقی این مشکل حل نشود مسلماً این قشر زحمتکش سیب زمینی کار متحمل ضرر و زیانهای مالی می شوند.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت انبارهای نگهداری این محصول اساسی و مهم استانی افزود: چهار سال قبل در قبال تولید 800 هزار تن محصول سیب زمینی تنها سردخانههای موجود استان توانایی نگهداری از 50 هزار تن از محصول سیب زمینی را داشت . درطی چهار سال گذشته ظرفیت سردخانه های استان به میزان 80 هزار تن نیز افزایش یافت به عبارت دیگر هم اکنون در داخل استان سردخانه های موجود توان نگهداری از 130 هزار تن محصول سیب زمینی را دارند و این درحالی است که سردخانه های دیگر با ظرفیت 230 هزار تن از نظر ساخت و احداث در مراحل تکمیلی و پایانی هستند.