• 1396/05/07 - 13:49
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تامین سلامت و اصلاح تغذیه مصرف کنندگان در گرو استفاده از نان سبوس‌دار است

معاون برنامه‌ریزی فرمانداری اردبیل گفت: تامین سلامت و اصلاح تغذیه مصرف کنندگان در گرو استفاده از نان سبوس‌دار است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اردبیل، حسین وطن دوست در نشست تخصصی افزایش کیفیت نان با متخصصین و کارشناسان این سازمان با اعلام این مطلب افزو د:نان از لحاظ وجود عناصر غذایی و تامین کننده انرژی و پروتئین بسیار مهم می باشد و از نظر اقتصادی نیز دولت بالاترین یارانه را به آرد و گندم نان اختصاص داده است. بر طبق نظر کارشناسان مجرب 20 الی 25 درصد ضایعات نان داریم که مصرف بی رویه آن میلیارد ها ریال به بودجه کشور تاثیر سوء می‌گذارد و با توجه به اینکه ضایعات نان که معمولا ًغیربهداشتی نگه داشته می‌شود به دام‌ها داده می‌شود و به طبع آن شیر غیر بهداشتی تولید و از آن استفاده می‌شود که سموم حاصل از نان‌های خشک شده قارچ زده در شیر تولیدی دامها وارد و مشکلات فرآوانی در انسانها بوجود می آورد.

وی ادامه داد: در فرآیند تولید نان و در بحث تولید گندم عدم رعایت بهنژادی و به زراعی، عدم استفاده از فنون و تکنولوژی بذر، عدم برداشت به موقع، عدم دقت در حین برداشت گندم، وجود ضعف‌های فرهنگ مصرف نان و ارزش معنوی برکت الهی نان، استفاده از جوش شیرین، عدم استفاده از نان سبوس‌دار از جمله مسائل و مشکلات عدیده‌ای است که مسوولان باید در رفع ابهامات مربوط به آن نهایت دقت را مبذول داشته و تصمیمات لازم را در این خصوص اتخاذ کنند.

وطن‌دوست افزود: تصمیماتی برای تغییر فرهنگ الگوی مصرف مردم از گندم بدون سبوس به طرف گندم سبوس‌دار اتخاذ شود. رسانه های ارتباط جمعی بخصوص صدا رسانه ملی می بایست در کلیه برنامه های آموزشی و تخصصی خود در حوزه بهداشت مصرف مواد غذایی این نکته را به مردم انتقال دهند که استفاد ه از گندم سبوس دار نه تنها ارزش غذایی بالایی دارد بلکه آنان را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها حفاظت می‌کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: یکی از مهمترین کارهای اساسی که در زمینه استفاده بهینه از آرد گندم در سطح استان صورت گرفت حذف جوش شیرین 98 درصد بود که این امر مورد تائید مرکز بهداشت شهرستان و معاونت غذا و داروی دانشگاه اردبیل نیز قرار گرفت.

وی گفت: از جمله کارهای ارزشمند دیگر حذف صف طولانی در جلوی نانوایی‌ها بود که این کار از طریق گسترش نانوایی‌های چند منظوره صورت گرفت تا بدین وسیله مردم بتوانند با توجه به صلایق و علایق خود نان مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وطن‌دوست افزود: در حال حاضر نیز تلاش تمامی مسوولان بر این امر قرار گرفته است تا بتوانند با افزایش کیفیت پخت و عمل‌آوری نان با تقویت نانوایی‌ها و افزایش مهارت موجبات رضایت مردم را فراهم آورند و میزان ضایعات آن را به حداقل برسانند.

معاون برنامه‌ریزی فرمانداری اردبیل ادامه داد: در برنامه افزایش کیفیت نان با افزایش میزان سبوس گندم سعی در افزایش ارزش غذایی آن و همچنین تغییر فرهنگ مصرف از گندم بدون سبوس به گندم سبوس‌دار را داریم که این کاربرای جلوگیری از ابتلاء به انواع بیماری‌های گوارشی می‌شود و از طرف دیگر با افزایش ارزش غذایی آن قدم موثری در جهت تغذیه اصولی و عدم ابتلاء به سوءتغذیه برداشته می‌شود.

وی در پایان سخنان خود افزود: در این راستا کارگروه آرد و نان شهرستان مصوب کرده است که سند راهبردی ارتقاء کیفیت گندم را تدوین و به مرحله اجرا بگذارد بدیهی است با همت مسئولان و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی شهرستان‌ها و همچنین با مشارکت اساتید و محققان دانشگاه‌ها و به ویژه دانشکده کشاورزی محقق اردبیلی و سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی این کار به سهولت و با دقت صورت خواهد گرفت.
  • گروه خبری : گره مجوزدهی زیرپورتال اصلی,استان اردبیل,اخبار سازمانها
  • کد خبر : 73956
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی