تصاویر عکاس اتریشی در دهه 30 میلادی از عشایر ایران منتشر شد

تصاویر عکاس اتریشی در 100 سال پیش که جنبههای فرهنگی و اجتماعی زندگی عشایر ایران و سند تاریخی زندگی کوچنشینی و تغییرات آن را ارائه میدهد، توسط معلم علاقهمند به عکاسی و کلکسیونر آلمانی منتشر شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، ولفگانگ ویگرز معلم علاقهمند به عکاسی و کلکسیونر آلمانی، با عشق به عکاسی و گردآوری تصاویر قدیمی و انتشار آنها در صفحه فلیکر (Flickr) به ما این امکان را داده است که به یکصد سال پیش برگردیم و نگاهی به زندگی ایلات و عشایر و روستاییان آن دوران بیندازیم.
گفته میشود این عکسهای کمیاب از مردم و زندگی ایلات و عشایر، توسط یک عکاس اتریشی در دهه ۳۰ میلادی ثبت شده که در آن زمان به ایران سفر کرده بود. این عکسهای سیاه و سفید از جنبههای مختلف پوشش، معیشت و تعاملات اجتماعی ایلات و عشایر پرده برمیدارد و به عنوان یک سند تاریخی ارزشمند در نظر گرفته میشود.
تا سال ۱۳۰۰ خورشیدی، ۲۵ درصد از جمعیت ایران را ایلات و عشایر تشکیل میدادند اما این آمار امروز پس از گذشت 100 سال به ۱.۲ درصد کاهش یافته است. با کاهش جمعیت عشایر ایران در طول یک قرن و تغییراتی که در شیوه زندگی کوچندگی ایجاد شده، این تصاویر اهمیت ویژهای در حفظ و مستند کردن زندگی و سنتهای ایلات و عشایر ایران پیدا میکند.
این روایت تصویری در 100 سال پیش، بازتابی از زندگی فرهنگی و اجتماعی ایلات و عشایر ایران است که در تاریخ ایران نقش بارزی دارند. این تصاویر به ما یادآوری میکنند که فرهنگ و تاریخ ایران بهویژه با حضور ایلات و عشایر آن گره خورده است و باید تلاش کرد تا این میراث فرهنگی حفظ شود.
نظر دهید