• 1403/07/08 - 09:02
  • - تعداد بازدید: 76
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جشنواره شکرانه انجیر در پلدختر

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت:میانگین تولید انجیر در کشور ۱۷ تن در هکتار است در حالی که کشاورزان پیشروی ما با رعایت اصول فنی و استفاده از کودهای ریز مغذی به عملکرد ۳۰ تن در هکتار رسیده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از جهاد کشاورزی استان لرستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در جشنواره انجیر شهرستان پلدخترو معمولان گفت: امروز روز شکرگزاری از خداوند متعالی است که با نعماتی که در این آب و خاک قرار داده باعث بعمل آمدن محصول پربرکت انجیر شده است. همچنین امروز روز قدردانی از تمام تولید کنندگان و جهادگران عزیزی است که شبانه روز در عرصه تولید در حال تلاش هستند.
  رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: میانگین تولید انجیر در کشور ۱۷ تن در هکتار است در حالی که کشاورزان پیشروی ما با رعایت اصول فنی و استفاده از کودهای ریز مغذی تا ۳۰ تن در هکتار نیز عملکرد داشتند.                                      
شاهرخی گفت: به لطف خداوند متعال رکورد تاریخی گندم در لرستان با برداشت ۵۳۷ هزار تن گندم به ثبت رسید. علاوه بر آن ۲۴ هزار تن بذر گندم  نیز تولید و فرآوری شد ه و آماده توزیع در بین کشاورزان است که این عدد هم در تاریخ کشاورزی لرستان بی‌ نظیر است.
 وی افزود: در دولت سیزدهم رکورد تاریخی تولید دانه‌ های روغنی شکسته شد و تولید دانه‌ های روغنی به سه برابر افزایش یافت که با برنامه‌ ریزی‌ های انجام شده  برای رشد چهار برابری در سال زراعی جدید هدف گذاری کرده ایم.  
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: اقدامات بسیار بزرگی در حوزه حبوبات به ویژه نخود انجام گرفته است. برای اولین بار کشت مکانیزه نخود در شهرستان دلفان انجام شد و جهت برداشت مکانیزه نخود نیز مراحل پایانی طراحی و ساخت ماشین برداشت نخود با همکاری بخش خصوصی درحال انجام است.
 
وی اظهار کرد: امسال برای نخستین بار اقدام تاریخی در رابطه با کشت چهار ردیفه لوبیا بر روی پشته همزمان با پخش نوار تیپ در مزرعه صورت گرفته است. در این روش مصرف بذر از ۳۵۰ کیلوگرم به ۱۸۰ کیلوگرم کاهش پیدا کرده است که فقط در مورد هزینه بذر هکتاری ۲۵ میلیون تومان برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته است.   همچنین در این روش  ۵۰ درصد کاهش مصرف آب نسبت به روش مرسوم وجود داشته است. در کشت سنتی لوبیا به روش غرقابی ۱۴ هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود در حالی که با استفاده از این روش تنها هفت هزار متر مکعب که نیاز واقعی لوبیا به آب است مصرف می‌ شود.  
 
سید عماد شاهرخی گفت: علی رغم کاهش ۵۰ درصدی مصرف نهاده‌ ها در این روش جدید،   افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی عملکرد را داشته‌ ایم. میانگین برداشت لوبیا در کشور ۲۷۰۰ کیلوگرم است در حالی که کشاورزان  لرستان به عملکرد  ۵۰۰۰ کیلوگرم در هکتار رسیده اند.
 
این مقام مسئول ابراز داشت: بیش از ۹۹ درصد کار ایستگاه پمپاژ سرنجه زیودار تمام شده است و یک درصد باقیمانده صرفاً جهت تست‌ های نهایی و اصلاحی جهت آغاز بهره برداری است. هچنین در مورد ایستگاه رنگین‌ بان شهرستان پلدختر نیز جلسه‌ ای در وزارت برگزار شده و با همکاری دستگاه‌های نظارتی استان این ایستگاه هم ظرف دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
  • گروه خبری : استان لرستان,منتخب استانها
  • کد خبر : 184211
روابط عمومی جهادکشاورزی لرستان محسن سلاح ورزی
خبرنگار

روابط عمومی جهادکشاورزی لرستان محسن سلاح ورزی

تصاویر