• 1403/11/23 - 00:18
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اجرای ۲۸۰ پروژه آب و خاک با ۱۶۴ میلیارد تومان اعتبار در استان مرکزی

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در مجموع در سال جاری ۲۸۰ پروژه آب و خاک با اعتباری بالغ بر ۱۶۴ میلیارد تومان در سطح استان مرکزی اجرا شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در مجموع در سال جاری ۲۸۰ پروژه آب و خاک با اعتباری بالغ بر ۱۶۴ میلیارد تومان در سطح استان مرکزی اجرا شده است.

رسول شمسی اظهار کرد: این پروژه ها شامل ۱۰۰۰ هکتار سامانه های نوین آبیاری، ۱۰ کیلومتر کانال، ۵۰ کیلومتر انتقال آب با لوله و ۳۵ باب استخر ذخیره آب کشاورزی و ۳۵ کیلومتر لایروبی و بازسازی قنوات می باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه بخش عمده ای از آب کشاورزی در استان مرکزی از منابع زیرزمینی تامین می شود، هدف از اجرای این پروژه‌ها افزایش بهره‌وری و کارایی آب است تا با حداقل منابع آب، حداکثر تولید محصول حاصل شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه هر یک از روش های یاد شده تا حدی راندمان آبیاری را ارتقاء می دهد، اظهار کرد: پروژه های اجرا شده با اعتبارات دولتی بلاعوض و همچنین با سهمی که خودکشاورزان با عنوان خودیاری ارائه می دهند، اجرا شده است.

شمسی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود آب و هوا و در حالی که چهار سال متوالی با خشکسالی مواجه بودیم، منابع آبی استان رو به کاهش است به گونه ای که نه تنها در کشاورزی بلکه در زمینه تامین آب شرب نیز با مشکل روبرو هستیم.

وی توضیح داد: همچنین‌ مدیریت نادرست بهره برداری از خاک باعث فرسایش و کاهش حاصل خیزی و آلودگی آن شده که در همین راستا باید برنامه هایی در جهت افزودن مواد آلی به خاک اجرا شود.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه مشکلات حوزه خاک به عنوان یک بحران خاموش همواره به فراموشی سپرده شده است، گفت: خاک به عنوان بستر اصلی حیات، ۹۵ درصد غذا را تامین می کند و با فقیر شدن آن از مواد آلی ما شاهد افت شدید محصولات کشاورزی خواهیم بود.

شمسی ضمن تاکید بر لزوم توجه و پالایش مستمر خاک، ادامه داد: در سال گذشته، اقداماتی برای بهبود شرایط خاک در منطقه نیاز زاغه و دیمزارها با همکاری کشاورزان انجام شده که در آینده نتیجه بخش خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه نیروی محرکه الکتروپمپ ها در کشاورزی نیازمند انرژی برق هستند، به یک تفاهم‌نامه‌ در خصوص استفاده از انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد که بین سازمان جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی و شرکت توزیع برق استان منعقد شده است.

  مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری مشکلاتی که بر اثر ناترازی انرژی و قطعی برق در آبیاری زمین های کشاورزی ایجاد می شود، توضیح داد: طبق این تفاهم‌نامه اگر کشاورزان با نصب پنل‌های خورشیدی، ۸۰ درصد نیروی محرکه خود را از این طریق تأمین کنند از قطعی برق در تابستان معاف خواهند شد و در بقیه فصول سال نیز می توانند طی قرارداد بیست ساله ای برق تولیدی خود را به وزارت نیرو بفروشند.

شمسی گفت: در همین راستا کشاورزان برای شناسایی ظرفیت های فنی به اداره توزیع برق معرفی می شوند و در قالب تسهیلات های پیش بینی شده حمایت هایی هم جهت اجرای پروژه انجام خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف این اقدامات، بهبود شرایط کشاورزی و کمک به کشاورزان در استفاده بهینه از منابع تولید است.

  • گروه خبری : استان مرکزی,منتخب استانها
  • کد خبر : 193208
کلمات کلیدی
جمیله  شکرایی
خبرنگار

جمیله شکرایی