برای نخستین بار:
ورود بذور هیبرید فلفل دلمهای قرمز به بخش تولید کشور

برای نخستین بار در کشور، بذور هیبرید F1 فلفل دلمهای قرمز حاصل فناوری بیوتکنولوژی به بخش تولید و بازار وارد شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، ارقام هیبریدF1 جدید فلفل دلمهای رنگی که با روش مهندسی اصلاح معکوس در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و با همکاری شرکت کشت و صنعت جوین تولید و در اختیار گلخانهداران قرار گرفته با توجه به کیفیت مطلوب و عملکرد بالا، رضایت و استقبال بالای گلخانهداران را در پی داشته است.
در حال حاضر سالانه حداقل ۱۲۰ میلیون دلار بذر سبزی و صیفی – تنها از طریق مبادی رسمی و قانونی - به کشور وارد میشود که خروج مقادیر هنگفتی ارز از کشور را در پی دارد.
تولید بذور هیبرید با دشواریها و چالشهای تکنولوژیک بخصوص در مرحله تولید لاینهای اینبرد همراه است.
محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای دستیابی به دانش فنی تولید بذور از سیستم هاپلوئیدی و اصلاح معکوس به عنوان سریعترین روش برای دستیابی به لاینهای ۱۰۰ درصد خالص والدینی استفاده کردهاند.
در این پژوهشگاه به طور خاص روی گیاه کلزا و سبزیجات (فلفل دلمهای و خیار) کار شده و برای تولید هاپلوئید در این گیاهان از روشهای کشت میکروسپور (آندوژنز) و پارتنوژنز استفاده شده که تاکنون توانایی تولید بذر آنها در کشور وجود نداشته است.
با تلاشهای صورت گرفته تاکنون دو رقم هیبرید جدید فلفل دلمهای قرمز به نامهای ”جوین۱"و"جوین ۲" با همکاری شرکت کشت و صنعت جوین برای نخستین بار در کشور ثبت و به مرحله کشت رسیده که بنابر اعلام گلخانهداران بخش خصوصی که از این ارقام استفاده کردهاند، این فلفلهای رنگی کشت شده در مقایسه با ارقام هلندی موجود عملکرد مطلوبی دارند.
به گفته یکی از گلخانهداران، ارقام فلفل هیبرید جوین ۱ و ۲ کشت شده، فاقد گلریزی و دارای حجم بالا، رشد رویشی خوب، گلهای سنگین، ضخامت و سطح برگ مناسب و فاصله بندهای متوسط هستند. برخورداری از ساقههای قطور و مستحکم سه شاخهها و حتی چهارشاخه، مقاومت به بیماریهای بوته میری و فیتوفتورایی – که از مهمترین مشکلات گلخانههای کشت فلفل دلمهای است – و داشتن فلفلهای کشیده از دیگر ویژگیهای مطلوب ارقام فلفل جوین ۱ و ۲ کشت شده است.
نظر دهید