قیمت تعادلی در حوزه دام و طیور با مشارکت دولت و تشکلها تعیین شود/ آماده واگذاری امور تصدیگری دولتی به بخش خصوصی هستیم

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی گفت: با مشارکت دولت و تشکلها باید قیمت تعادلی محصولات دام و طیور تعیین شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدابراهیم حسننژاد امروز سهشنبه در آیین گشایش نخستین نمایشگاه تخصصی دام و طیور و صنایع وابسته تهران و جشنواره گاو هلشتاین افزود: در آزادترین کشورها نیز برای رسیدن به قیمت تعادلی محصولات کشاورزی، دولت دخالت میکند اما این دخالت حداقلی است.
وی قیمت تعادلی را بهترین قیمت برای محصولات دام و طیور عنوان و اظهار کرد: قیمت تعادلی محصولات، رضایت مصرف کننده و تولیدکننده را به همراه خواهد داشت.
حسننژاد تاکید کرد: برای دستیابی به این هدف، همه باید تلاش کنند رفتار اقتصادی برای تصمیمگیری در حوزه کلان اقتصادی اصلاح شود.
وی گفت: ما نمیتوانیم درباره قیمت آزاد و عرضه و تقاضا در بازار تصمیمگیری کنیم، اما درباره ارز و یا یارانه بخش دام و طیور تصمیم نگیریم.
معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: برای تعیین قیمت تعادلی در حوزه دام و طیور ضروری است از تصمیم گیرندگان کلان حوزه اقتصاد بخواهیم در جلسات ما حضور پیدا کنند و نظرات ما و بخش خصوصی را بشنوند.
وی در همین حال برای واگذاری امور تصدیگری به تشکلهای دام و طیور اعلام آمادگی کرد.
حسننژاد افزود: واگذاری امور تصدیگری به میزان آمادگی تشکلها و بخش خصوصی بستگی دارد.
وی با بیان این که تشکلهای بخش دامپروری نسبت به سایر حوزهها از رشد قابل توجهی برخوردار بودهاند، تصریح کرد: این تشکلها توانستند وظایف خوبی را در حوزه تصدیگری به عهده بگیرند.
این مقام مسوول اذعان داشت: در حوزه طیور و صنعت تخمگذار نیز واگذاریهای خوبی در حوزه تصدیگری های دولتی صورت گرفته است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که در کشور در حوزه اصلاح نژاد دام، شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده است، گفت: بخش دولتی، خصوصی و شرکتهای دانشبنیان باید در این حوزه کارهای بیشتری انجام دهند.
وی در مورد سرمایهگذاری در بخش تغذیه دام و طیور نیز تصریح کرد: در حوزه تغذیه در سالهای اخیر سرمایهگذاریهای کلانی صورت گرفته و تعدادی از کارخانجات خوراک دام و طیور، توانمندیهای خوبی در تولید محصولات باکیفیت دارند.
حسننژاد در مورد گاوهای هلشتاین نیز اظهار کرد: امروز واحدهای دامداری در بخش گاو هلشتاین از هر ماده ژنتیکی استفاده نمیکنند و معیارهایی را برای انتخاب و استفاده از مواد ژنتیکی دارند که منجر به ارتقای گله میشود.
وی افزود: امروز شاهد آن هستیم که در حوزه گاو هلشتاین، تفاوت بین دامهایی که در دهه ۶۰ وارد کشور شدند با گاوهای هلشتاین کنونی وجود دارد و تولیدکنندکان ما بهترین داورها در منطقه و جهان هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که دستیابی به رکوردهای تولید و کیفیت شیر، حاصل ارتقای گلههای گاو هلشتاین است، ادامه داد: گاو هلشتاین هم در تولید شیر و هم گوشت مناسب، استعداد دارد و گوساله نر این نژاد در تولید گوشت قرمز جزو سویههای متوسط جهان است.
وی با بیان این که حوزه فنی و تکنولوژی در بخش دام و طیور کشور رونق گرفته است، گفت: این نمایشگاه تخصصی، تجلی گاه اقداماتی است که در حوزه تکنولوژی دام و طیور انجام شده است.
نظر دهید