• 1402/10/24 - 10:01
  • - تعداد بازدید: 7
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رونمایی از نخستین ارقام جدید کیوی ایران

نخستین ارقام جدید کیوی ایران طی مراسمی در دانشگاه گیلان
رونمایی شد
.



به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی،
گروه تحقیقاتی علوم باغبانی دانشگاه گیلان توانستند سه نوع رقم جدید کیوی با گوشت زرد (طلایی) و طعم
متفاوت با اسامی طلوع
(Sunrise)، گیلدا (Gilda) و زرین (Zarin) را تولید و ثبت کنند.



بنابراین گزارش، معرفی این ارقام، در قالب یک برنامه
تحقیقاتی جامع و هدفمند 8 ساله با سه رقم جدید صورت گرفته که در نود و نهمین جلسه
کمیته معرفی انواع این میوه، در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور ثبت شد
.



این ارقام جدید براساس استانداردها و با در نظر گرفتن
نوع ذائقه مصرف کننده‌های داخلی و بین‌المللی توسط گروه تحقیقاتی علوم باغبانی
دانشگاه گیلان به سرپرستی محمود قاسم نژاد معرفی شد
.



مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد
کشاورزی در حاشیه مراسم رونمایی از ارقام جدید کیوی که شنبه 23 دی برگزار شد، گفت:
سطح زیر کشت کیوی در کشور 15 هزار و 800 هکتار و تولید آن 436 هزار تن است
.



زهرا جلیلی‌مقدم با بیان این که ایران چهارمین تولید
کننده کیوی در جهان است، اظهار داشت: در سال گذشته حدود 201 هزار تن کیوی به ارزش
116 میلیون دلار از کشور صادر شده است
.



وی رعایت استانداردهای بینالمللی و کشورهای هدف در
توسعه صادرات و اجرای عملیات خوب کشاورزی
GAP در بهبود کمی و کیفی محصول را اثرگذار دانست.



جلیلی‌مقدم گفت: در میوه کیوی، زمان برداشت و زودرسی،
شاخص طعم، رنگ گوشت، عملکرد، رایحه مطلوب با ظاهری بازارپسند حایز اهمیت است ضمن
آن که میزان ویتامین
C و ماندگاری میوه و تحمل انواع تنش‌ها از دیگر صفات مهم کیوی در برنامه‌های
اصلاحی می‌باشد
.



گفتنی است؛ در پنل تخصصی این رویداد به چالش‌های پیش
روی صادرات کیوی پرداخته شد.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 35622
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی