بینیازی از واردات گوشت قرمز با سرمایهگذاری در زیرساخت های عشایر/ اخذ مجوز تامین و توزیع سالانه 12 میلیون متر مکعب آب برای عشایر
رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: با سرمایهگذاری بهینه و به موقع در حوزه تولیدات عشایری، حذف مقررات دست و پا گیر و افزایش ضریب نفوذ دانش میتوان کشور را از واردات گوشت قرمز بینیاز کرد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، جهانبخش میرزاوند امروز یکشنبه در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: سال گذشته ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط جامعه عشایر تولید شد و با جهش تولید در این حوزه از طریق افزایش سرمایهگذاری و رفع قوانین و مقررات دست و پا گیر، تضمین بازار و افزایش ضریب دانش روز میتوان نیاز کشور به واردات را در داخل تامین کرد.
وی در همین حال اظهار داشت: سرمایهگذاری بدون فعالیتهای دانشبنیان و دانش بومی پایدار نخواهد ماند.
رییس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: استفاده از دانش روز از جمله در زمینه تبدیل علوفه به خوراک دام، بهرهوری را به شدت افزایش میدهد.
وی با بیان این که تولید گوشت در جامعه عشایری، بهرهورترین نوع تولید است، گفت: در حوزه عشایر میتوان با کمترین امکانات، مصرف انرژی و نهاده، بیشترین تولید را انجام داد.
میرزاوند ادامه داد: عمده نیاز دام عشایر از مراتع طبیعی تامین میشود که بدون هرگونه آلودگی و آلایندگی است و از این رو تولید گوشت قرمز در این حوزه سالم و حتی ارگانیک میباشد.
وی سرمایهگذاری در حوزه دام عشایری را برای صیانت از ذخیرهگاههای ژنتیکی عظیم نیز ضروری خواند و تصریح کرد: ژنتیک دام عشایر کشور یک سرمایه ملی است.
رییس سازمان امور عشایر ایران، صنایع دستی را از دیگر ظرفیتهای جامعه عشایری دانست و ابراز داشت: سرمایهگذاری در حوزه صنایع دستی به رونق اقتصاد عشایر و اقتصاد بدون نفت کمک میکند ضمن آن که اقدامی برای صیانت از صنایع و هنرهای دستی این جامعه میباشد.
وی با اشاره به گردش مالی حدود یک هزار میلیارد دلاری در هنرهای دستی جهان گفت: سهم عشایر در گردش مالی هنرهای دستی در جهان بسیار پایین است.
میرزاوند سرمایهگذاری در بخش تامین آب را از برنامههای این سازمان در سال جاری با توجه به ادامه خشکسالیها عنوان و اظهار کرد: در سال جاری سرمایهگذاری در تامین و استحصال آب را خواهیم داشت و تلاش میکنیم با اقداماتی همچون ایجاد سطوح صیقلی و سطوح آبگیر، بهسازی آب انبارها، هوتک و آببندانها که دانش بومی هستند، آب برای عشایر استحصال کنیم.
وی از اخذ مجوز برای تامین سالانه 12 میلیون متر مکعب آب برای عشایر کشور خبر داد و تصریح کرد: در سال 1404 بر حسب توافقاتی که با سازمان برنامه و بودجه کشور داشتهایم، مجوز تامین سالانه 12 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز عشایر را گرفتهایم که توسط سازمان امور عشایر و عوامل استانها توزیع میشود.
رییس سازمان امور عشایر ایران، درباره نصب پنلهای خورشیدی برای جامعه عشایری گفت: نزدیک به 280 هزار خانوار عشایر در کشور داریم که حداقل 300 هزار پنل خورشیدی در اختیار دارند و بنا داریم آن را افزایش دهیم تا بخشی از انرژی مورد نیاز این جامعه تامین شود.
وی گردشگری را از دیگر ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش عشایر نام برد و تصریح کرد: هر خانواده عشایری، یک واحد تولیدی و یک کانون گردشگری محسوب میشود.
رییس سازمان امور عشایر ایران افزود: یکی از برنامههای ما در سال 1404 سرمایهگذاری در حوزه گردشگری عشایری است.
وی از اقدام برای ثبت جهانی کوچ سنتی عشایر ایران خبر داد و اظهار داشت: این اقدام در راستای حفظ این میرات فرهنگی و تاریخی، جذب گردشگران خارجی و افزایش درآمد جامعه عشایری صورت میگیرد.
میرزاوند گفت: برای ثبت جهانی کوچ سنتی عشایر ایران نشستهایی را با نمایندگان یونسکو در تهران داشتهایم.
وی گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیتهای سرمایه گذاری دانست و گفت: بیش از 8 هزار گونه گیاهان دارویی در عرصه هایی رشد می کنند که در اختیار عشایر هستند و یکی از برنامه های ما سرمایه گذاری برای فرآوری و عرضه محصولات این گیاهان است.