برگزاری نخستین کارگاه آموزشی معرفی «سند پروژه کنترل اصالت غذایی با محوریت زعفران»

نخستین کارگاه آموزشی معرفی «سند پروژه کنترل اصالت غذایی با محوریت زعفران» با حضور وبیناری نمایندگان فائو در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدمهدی برومندی مدیر ملی پروژه کنترل اصالت غذایی در این کارگاه آموزشی که امروز هفتم آبان ماه در سالن نعمتیجم وزارتخانه به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد، از فائو برای اهمیتبخشی به صنعت زعفران از طریق پروژه کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تامین غذا به منظور دستیابی موفقیتآمیز به اهداف توسعه پایدار قدردانی کرد.
وی افزود: زعفران به عنوان گرانترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژهای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد به طوری که در حال حاضر بیش از 90 درصد تولید جهانی این محصول گرانبها به کشورمان اختصاص دارد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که این محصول گرانبها به یمن تلاش دستاندرکاران سختکوش تولیدکننده و صادرکننده به بسیاری از کشورهای دنیا راه یافته است، گفت: این گیاه علاوه بر اشتغالزایی و بازدهی اقتصادی، دارای خواص دارویی بسیار تاثیرگذار بر سلامت افراد است، تا جایی که بسیاری از اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی بر خواص مفید بخصوص اثرات درمانی آن در درمان بیماریهای سرطانی تاکید کردهاند.
برومندی به عنوان مدیر ملی پروژه اعلام کرد که با محققان و کارشناسان زعفران ایران و جهان آماده همکاری هستیم تا بتوانیم با هم مشکلات موجود در خصوص زعفران را حل کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد؛ همکاری بسیار خوبی در اجرای این پروژه داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم موجب اطمینان از کیفیت، خلوص و انطباق زعفران تولیدی با استانداردهای مشخص شده به معنای تضمین محصول تولید شده باشیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت، کمیت، بهرهوری بالا و استفاده صحیح از منابع، افزایش صادرات، ایجاد اشتغال پایدار و تولید محصولات جانبی از اهداف تولید زعفران در ایران است و این مهم جز با تلاش و همکاری صمیمانه شما عزیزان میسر نمیشود.
وی تاکید کرد: در این خصوص از پروژه اصالت و کیفیت مواد غذایی انتظار میرود از طریق تدوین استانداردها، دستورالعملها و پروتکلهای بینالمللی در رابطه با اصالت زعفران و همچنین مکانیسمهای ردیابی زعفران، گامی موثر در جهت بهبود کیفیت و اصالت زعفران ایران برداریم.
برومندی از زحمات همکاران دفتر امور بینالملل و سازمانهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی و سرپرست تیم فائوی مقیم در تهران در برگزاری نخستین کارگاه آموزشی معرفی این پروژه قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد؛ با تلاش و پیگیریهای مستمر کلیه دستاندرکاران تولید و تجارت زعفران و تداوم چنین کارگاههای آموزشی بتوانیم دست در دست هم گامهای موثری در راستای افزایش کمیت و کیفیت محصول و حفظ جایگاه ممتاز زعفران ایران برداریم.
گفتنی است؛ به جهت اهمیت استراتژیک محصول زعفران برای کشورمان، سند پروژه اصالت مواد غذایی با محوریت زعفران در قالب همکاری مشترک با فائو تهیه و تدوین شده است، به همین منظور نخستین کارگاه آموزشی معرفی پروژه مذکور با حضور محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی، هومن فتحی مدیرکل دفتر امور بینالملل و سازمانهای تخصصی، حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی، میرعرب مسوول امور بینالملل و مجری طرح زیتون، نمایندگان فائو، نمایندگان بخش خصوصی، نمایندگان و اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی از جمله مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، موسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، نمایندگان سازمان غذا و دارو، نماینده شورای ملی زعفران، مسوول میز زعفران سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، نماینده مرکز مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی، نماینده سازمان توسعه تجارت، نماینده اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی، نمایندگان آزمایشگاههای تخصصی و کارشناسان دفتر طرح ملی گیاهان دارویی و دفتر روابط بینالملل در محل سالن جلسات نعمتی جم به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد.
نظر دهید