اجرای 95 درصد الگوی کشت در حوزه سبزی و صیفی در فضای باز/ کشت نشایی گوجهفرنگی به 90 درصد رسید

برنامه تولید سبزی و صیفی در فضای باز در کشور بیش از 95 درصد با الگوی کشت ابلاغی از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تطابق دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارتخانه با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: برنامههای حوزه سبزی و صیفی مطابق با الگوی کشت ابلاغی در استانها اجرا شده ضمن آن که تلاش کردیم بنابر دستور وزیر جهادکشاورزی، کمبود این محصولات به ویژه پیاز و سیبزمینی در بازار نباشد.
حسین اصغری مساله کمبود آب را جدی دانست و از کشاورزان درخواست کرد برنامه ابلاغی که براساس الگوی کشت تدوین شده است را به اجرا بگذارند.
وی در همین حال از کشاورزان خواست با استفاده از روش نشاکاری و بهرهگیری از سیستم آبیاری نوین در راستای مصرف بهینه آب بکوشند و در مورد مصرف سایر انرژیها مانند سوخت، صرفهجویی کنند.
اصغری درباره تولید بهاره سیبزمینی در فضای باز اظهار داشت: برنامه ابلاغی ما برای کشت بهاره سیبزمینی 19 هزار و 650 هکتار با برآورد تولید 646 هزار تن بود و گزارشها حاکی از کشت این محصول در سطح 21 هزار و 700 هکتار با برآورد تولید 715 هزار تن است.
وی با بیان این که بیش از 95 درصد برنامه تولید بهاره گوجهفرنگی در سال زراعی جاری محقق شده است، تصریح کرد: سطح زیر کشت بهاره گوجهفرنگی در برنامه ابلاغی این دفتر، 23 هزار و 320 هکتار با پیشبینی تولید حدود یک میلیون و 80 هزار تن میباشد.
اصغری ادامه داد: با توجه به محدودیتها به ویژه در حوزه تامین آب، در این فصل نزدیک به 20 هزار و 589 هکتار زیر کشت گوجهفرنگی رفته و برآورد میکنیم از این سطح حدود یک میلیون و 20 هزار تن محصول بدست آید.
وی سطح کشت پیاز بهاره در برنامه ابلاغی این دفتر در سال زراعی جاری را 12 هزار و 20 هکتار و برآورد تولید را 571 هزار تن عنوان کرد و گفت: در بهار امسال در سطح 11 هزار و 800 هکتار پیاز کشت شده و پیشبینی میکنیم 605 هزار تن محصول از این سطح تولید شود.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، توسعه نشایی را از برنامههای این دفتر برای صرفهجویی در مصرف آب دانست و اذعان داشت: ما در حال برنامهریزی برای تمام محصولات در حوزه سبزی و صیفی که توانمندی کشت از طریق نشا را دارند، هستیم.
وی افزود: برخی محصولات سبزی و صیفی مانند گوجه فرنگی، پیاز، خربزه، فلفل، بادمجان و انواع ملون امکان کشت نشایی دارند و نتایج تلاش ما برای کشت نشایی پیاز و گوجه فرنگی بسیار خوب بوده است.
اصغری سطح کشت نشایی گوجه فرنگی در فضای باز را بیش از 90 درصد و پیاز را نزدیک به 50 درصد در کشور عنوان کرد.
وی با اذعان به این که کشت نشایی حداقل 40 روز دوره رشد گیاه را در فضای باز کاهش میدهد و منجر به صرفهجویی در آب میشود، گفت: کشت نشایی گاهی برای تغییر زمان عرضه محصول به بازار انجام میشود.
نظر دهید