پیام وزیر جهاد کشاورزی به چهل و سومین سمینار سالانه سازمان حفظ نباتات کشور
وزیر جهاد کشاورزی، سلامت غذای کشور را مرهون فعالیتهای مستمر مراجع نظارتی از جمله «سازمان حفظ نباتات کشور» برشمرد که نقش پیشگیری و حفاظت از سرمایههای راهبردی کشاورزی در زیربخش زراعت و باغبانی برای مصون ماندن از آفات و بیماریها را برعهده دارد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری قزلجه در پیامی به چهل و سومین سمینار سالانه سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: رصد و پایش نهادههای تولید، شناسایی حذف سموم تقلبی و جعلی، آموزش نحوه استفاده از سموم به کشاورزان، قرنطینه و صیانت از گنجینههای حوزه کشاورزی و نهالها از وظایف خطیر و استراتژیک سازمان حفظ نباتات کشور است که باید با استفاده از هوش مصنوعی، فناوریهای نوین و مشارکت دانشبنیانها، هرگونه خطا در عملکرد و اقدامات این سازمان را به صفر برسانیم.
متن کامل پیام وزیر جهاد کشاورزی به شرح زیر است؛
به نام خداوند بخشنده مهربان
با سلام و خداقوت به همه همکاران گرامی، مدیران و کارکنان شریف و دانشمند سازمان حفظ نباتات کشور، کاش میسر میشد تا در شهر زیبای شیراز در این گردهمایی معظم و باشکوه و در جمع شما که نقشی مهم و اثربخش در «سلامت محصولات کشاورزی، غذا و خوراک مردم»، «امنیت غذایی و تضمین سلامت آینده جامعه ایران» دارید، حضور داشته باشم و شخصا از تلاشهای یکایک شما، تشکر کنم.
جا دارد از زحمات سرکار خانم دکتر مریم جلیلیمقدم رئیس سازمان، همکاران ایشان و برگزارکنندگان این سمینار که رویدادی بسیار غنی و مهم است و البته حمایتهای استاندار، همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت حفظ نباتات کشور استان فارس تشکر کنم.
همکاران گرامی؛
بیتردید سلامت غذای کشور، مرهون فعالیتهای مستمر مراجع نظارتی از جمله «سازمان حفظ نباتات کشور» است؛ سازمانی که نقش پیشگیری و حفاظت از سرمایههای راهبردی کشاورزی در زیربخش زراعت و باغبانی برای مصون ماندن از آفات و بیماریها را برعهده دارد.
دکترین حفظ نباتات یعنی «حفظ زندگی، حفظ سلامت، و تامین امنیت غذایی مردم» برای همه ما که در وزارت جهاد کشاورزی به مردم خدمت میکنیم، یک وظیفه ملی است؛ که در پیشانی آن سازمان حفط نباتات به عنوان نهادی «متخصص، دانشمحور و تجربهگرا» قرار دارد. تامین غذا و ایجاد امنیت غذایی، در بیان بسیار ساده و صریح «تولید کافی و توزیع عادلانه غذای سالم»، از ماموریتهای بنیادین وزارت جهاد کشاورزی است و در این مسیر نقش سازمان حفظ نباتات برای نظارت بر تولید محصولات سالم، بیهمتا، بدون جایگزین و قابل تحسین است.
تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب همواره در رهنمودهایشان بر ضرورت «تامین غذای سالم و کافی» دارند، حساسیت و توجهی که شخص رئیسجمهور دکتر پزشکیان همیشه بیان میکنند و رسالتی که قانونگذار در این زمینه، بر دوش همه ما در وزارت جهاد کشاورزی قرار داده است، انگیزه و اراده مضاعفی را در ما به وجود میآورد که در مسیر برنامهریزی و سیاستگذاری، برای تولید «محصول سالم و غنی» شبانهروز تلاش کنیم، از کشاورزان و تولیدکنندگان حمایت کنیم و برای رسیدن به اهداف شعار سال، با راهبرد «حداکثرسازی سرمایهگذاری»، هرگونه محدودیت و ممنوعیت برای «جذب سرمایه» و «افزایش تولید» را رفع کنیم، در این مسیر هرگونه کوتاهی، غفلت و ناکارآمدی غیرقابل پذیرش است.
همکاران فرهیخته و گرانقدر؛
حفاظت دقیق و علمی از منابع گیاهی و نباتات ضامن تولید است، تولیدی که هدف اول آن تامین نیاز کشور و صنایع فرآوری و تبدیلی داخلی است و در وهله دوم، مازاد آن برای کسب سهمی از بازارهای بینالمللی کشاورزی و غذا به ویژه بازار کشورهای همسایه است؛ برای این سطح از تولید و حداکثرسازی جذب سرمایه، باید یک جریان و عزم ملی در کشور و همه ارکان وزارت جهادکشاورزی، همچنین در تشکلهای مردمی، اتحادیهها و اصناف این حوزه شکل گیرد.
باور و اعتقاد دارم، چرخ صنعت کشاورزی ایران اگر بهموقع و بهجا با «سرمایهگذاری مردمی» تقویت شود، نه تنها به خلق ثروت ملی، افزایش درآمد ملی و بهبود اقتصاد کشور کمک میکند، بلکه شأن و منزلت تجاری و بازرگانی و برند نام و عنوان محصولات کشاورزی ایران را در بازارهای جهانی، ارتقا و اعتلا خواهد داد.
اما کدام سرمایهگذاری و کدام تولید مدنظر است؛ «مشارکت و سرمایهای» که مردمی و «تولیدی» که صادراتمحور باشد. سرمایهای که برای تولید، حداقل در بخش کشاورزی و دامداری، شیلات و آبخیزداری «ملموس و محسوس» باشد و تولیدی که نرخ سهم مشارکت مردم و جوامع محلی را در اقتصاد افزایش دهد. بیتردید کشاورزی و تولیدات آن این ویژگیها را به صورت «درونزا» دارد و اساسا برای تحقق این موضوع راهی جز «مشارکت مردم» نیست. جذب سرمایه برای مشارکت مهم است، اما باید توجه داشته باشیم که طرحهایی برای سرمایهگذاری که ارائه میشود باید «زودبازده، مشارکتپذیر و بازارافزا» باشد که سه راس اولویتدار و راهبردی در ساختاری است که در وزارت جهاد کشاورزی، در سال 1404 برای توسعه سرمایهگذاری و تحقق شعار سال، در حال شکلگیری است.
حضار محترم و همکاران گرامی؛
امروز اگر در این جمع متفقالقول معتقدیم که «سازمان حفظ نباتات» ضامن تامین سلامت غذایی مردم است، باید دقیقتر به این بیاندیشیم که عموم جامعه ارزشهای ذاتی و ماموریتی این سازمان را بیشتر و بهتر بشناسند، جامعه ما باید به این درجه از شناخت و آگاهی برسد که هر مقدار سرمایهگذاری و هزینه در این مجموعه انجام شود، هزینههای «بهداشت و درمان و سلامت» جامعه را چند صد برابر کاهش میدهد. سازمان حفظ نباتات کشور، مسوولیت سلامت و امنیت غذا را بر عهده دارد و به همین اندازه مهم و ویژه، باید قدردان و قدرشناس آیندهنگری مدیران و کارکنان و کارشناسان آن باشیم.
رصد و پایش نهادههای تولید، شناسایی حذف سموم تقلبی و جعلی، آموزش نحوه استفاده از سموم به کشاورزان، قرنطینه و صیانت از گنجینههای حوزه کشاورزی و نهالها، وظایف خطیر و استراتژیک سازمان حفظ نباتات کشور است، که باید با استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای نوین، مشارکت دانشبنیانها، هرگونه خطا را در عملکرد و اقدامات این سازمان، به صفر برسانیم.
سازمان حفظ نباتات کشور با تاثیر مستقیم بر فرآیند تولید «غذای سالم، کافی و در دسترس»، ضمن تداوم و ارتقای سلامت آحاد جامعه، زمینه حفظ موقعیتهای اجتماعی و اقتصادی و اقتدار داخلی و بینالمللی کشور را فراهم آورده و با ترویج نقش موثر افراد در حفظ اکوسیستمهای کشاورزی با رعایت ضوابط مدیریت تلفیقی آفات، فرهنگ طبیعت سرسبز، محیط زیست سالم، ارمغان ما به نسلهای آینده را نهادینه کرده است.
شایسته است و امیدوارم اکنون که این رویداد علمی به چهلوسومین دوره خود رسیده است، در مسیر تعالیِ این سازمان ارزشمند و اثربخش، روابط همکاری و تعامل موسسات و سازمانهای تحقیقاتی، اجرایی و نظارتی، مانند موسسه گیاهپزشکی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان حفاظت از محیط زیست و سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی در دولت، بیش از همیشه گسترش و تعمیق یابد تا «جامعهای سالمتر»، «گنجینههای کشاورزی غنیتر» و «امنیت غذایی پایدارتر» میراث «ایران آینده» باشد.
غلامرضا نوری قزلجه
وزیر جهاد کشاورزی
26 / فروردین/ 1404
نظر دهید