اساسنامه‌ اجراي‌ استانداردهاي‌ مصرف‌ سموم‌ درمحصولات‌ كشاورزي‌ تدوين‌ شد
1385/12/05

 

تهران‌ / واحد مركزي‌ خبر / اقتصادي‌‌

رئيس‌ مركز تحقيق‌ و اموزش‌ مصرف‌ سموم‌ دفع افات‌ نباتي‌ وزارت‌ جهاد

كشاورزي‌ از تدوين‌ اساسنامه‌ اجرايي‌ استانداردهاي‌ حداكثر مصرف‌ سموم‌

در توليد محصولات‌ زراعي‌ و باغي‌ خبر داد‌

اقاي‌ مروتي‌ در مصاحبه‌ اختصاصي‌ با خبرنگار اقتصادي‌ واحد مركزي‌ خبر با

اشاره‌ به‌ اينكه‌ هم‌ اكنون‌ در زمين‌ هاي‌ زراعي‌ و باغي‌ كشور سالانه‌ ‌26‌ هزار

تن‌ انواع‌ سموم‌ براي‌ مقابله‌ با افات‌ استفاده‌ مي‌ شود گفت‌‌

استانداردهاي‌ حداكثر استفاده‌ از سموم‌ / تدوين‌ و براي‌ تصويب‌ به‌ موسسه‌

استاندارد و تحقيقات‌ صنعتي‌ ايران‌ ارسال‌ شده‌ است‌‌

مروتي‌ اضافه‌ كرد‌ اين‌ اساسنامه‌ پس‌ از تدوين‌ براي‌ اجرا به‌ وزارت‌ بهداشت‌

/ درمان‌ و اموزش‌ پزشكي‌ ابلاغ‌ مي‌ شود تا اين‌ وزارتخانه‌ براساس‌

استانداردهاي‌ تعيين‌ شده‌ ميزان‌ سم‌ موجود در محصولات‌ باغي‌ وزراعي‌ را

مشخص‌ و نظارت‌ كند‌

رئيس‌ مركز تحقيق‌ و اموزش‌ مصرف‌ سموم‌ دفع افات‌ نباتي‌ گفت‌‌ در اين‌

اساسنامه‌ ميزان‌ و چگونگي‌ مصرف‌ انواع‌ سموم‌ در مزارع‌ و باغداري‌ ها

مشخص‌ شده‌ است‌‌

مروتي‌ افزود ‌براين‌ اساس‌ ميزان‌ مصرف‌ افت‌ كش‌ ها در سبزي‌ و صيفي‌ ها /

غلات‌ / حبوب‌ / ميوه‌ ها و دانه‌ هاي‌ روغني‌ تعيين‌ شده‌ است‌‌

مروتي‌ تاكيد كرد ‌براي‌ اجرا و كنترل‌ دقيق‌ اين‌ اساسنامه‌ / محصولات‌

توليدي‌ كشاورزان‌ با شناسنامه‌ وارد بازار مي‌ شود و وزرات‌ بهداشت‌

نيز مي‌ تواند با توجه‌ به‌ اين‌ شناسنامه‌ پس‌ از تعيين‌ ميزان‌ سم‌ موجود

در محصولات‌ در صورت‌ رعايت‌ نكردن‌ استاندارد / محصول‌ را به‌ توليد

كننده‌ بازگرداند‌

رئيس‌ مركز تحقيق‌ و اموزش‌ مصرف‌ سموم‌ گفت‌ ‌هم‌ اكنون‌ استاندارد مصرف‌ سم‌

در توليد محصولات‌ صادراتي‌ مانند زعفران‌ / پسته‌ و برنج‌ رعايت‌ مي‌ شود

و مادر توليد اين‌ محصولات‌ مشكلي‌ از لحاظ ميزان‌ مصرف‌ سم‌ نداريم‌‌

مروتي‌ تصريح‌ كرد ‌با تصويب‌ و اجراي‌ قانون‌ رعايت‌ ميزان‌ سموم‌ مصرفي‌

در توليد محصولات‌ كشاورزي‌ امكان‌ كنترل‌ و پيش‌ بيني‌ ميزان‌ سموم‌

مصرفي‌ در محصولات‌ خرده‌ كشاورزي‌ نيز فراهم‌ مي‌ شود‌

وي‌ با تاكيد بر ترويج‌ كشت‌ ارگانيك‌ و كاهش‌ سم‌ مصرفي‌ در توليد محصولات‌

گفت‌‌ براي‌ كاهش‌ الودگي‌ خاك‌/ منابع اب‌ زيرزميني‌ / سواحل‌ و اب‌ درياي‌

خزر و درنهايت‌ توليد محصول‌ سالم‌/ طرح‌ پژوهشي‌ كاهش‌ مصرف‌ سموم‌ قارچ‌ كش‌

در شاليزارهاي‌ برنج‌ استان‌ مازندران‌ اجرا شد و در نتيجه‌ ان‌ ميزان‌

مصرف‌ سموم‌ به‌ يك‌ دهم‌ كاهش‌ يافت‌‌

رئيس‌ مركز تحقيق‌ و اموزش‌ مصرف‌ سموم‌ جهاد كشاورزي‌ افزود‌ اين‌ طرح‌ قرار

است‌ در شاليزارهاي‌ استان‌ گيلان‌ نيز اجرا شود‌

كشاورزي‌ ارگانيك‌ از روش‌ هاي‌ توليد غذاي‌ سالم‌ است‌ و هم‌ اكنون‌ در كشور

ما حدود‌114‌ هزار هكتار محصولات‌ زراعي‌ مانند برنج‌ / عدس‌ / نخود /

كنجد / خاكشير / لوبيا / توت‌ فرنگي‌ / پنبه‌ / توتون‌/ هويج‌ / گشنيز و

گياهان‌ دارويي‌ با روش‌ ارگانيك‌ و بدون‌ نياز به‌ انواع‌ سم‌ و كودهاي‌

شيميايي‌ توليد مي‌ شود‌

همچنين‌ حدود ‌125‌ هزار هكتار از محصولات‌ باغي‌ مانند انجير / گردو /

مركبات‌ / انار / كشمش‌ و خرما بدون‌ استفاده‌ از سم‌ توليد مي‌ شود‌

با اجراي‌ قانون‌ كاهش‌ مصرف‌ سم‌ و كودشيميايي‌ كه‌ تدوين‌ و اجراي‌ ان‌ با ‌40‌

سال‌ تاخير در كشور از سال‌ اينده‌ اجرا خواهد شد محصولات‌ سالم‌ بدون‌

وجود اثار سموم‌ توليد مي‌ شود‌


اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
              www.pr.maj.ir
تعداد مشاهده خبر0 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal