كاهش ضايعات و افزايش ماندگاري محصولات كشاورزي با بهره گيري از پوشش هاي سلولزي
1388/10/08

رييس موسسه تحقيقات و فني و مهندسي كشاورزي گفت: استفاده از پوشش هاي سلولزي براي بسته بندي محصولات، كاهش ضايعات كشاورزي، كاهش آلودگي محيط زيست و افزايش ماندگاري محصولات را به دنبال دارد.ارژنگ جوادي، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: مراقبت هاي پس از برداشت به ويژه بسته بندي مناسب، نقش اساسي در حفظ، نگهداري، افزايش ماندگاري و كاهش ضايعات كمي و كيفي محصولات كشاورزي دارد و در اين ميان بسته بندي مناسب ميوه جات و سبزيجات به دليل مصرف تازه خوري قابليت پايين انبار ماني و فساد پذيري بالا از اهميت ويژه اي برخوردار است. وي ادامه داد: هم اكنون بيشتر بسته بنديها از جنش پلاستيكي بوده كه به همين دليل استفاده از منابع  تجديد نشدني و غير قابل تجزيه و برگشت، مشكلات زيست محيطي زيادي را نيز به همراه دارد. جوادي با اشاره به اينكه سلولز از فراوانترين و ارزانترين منابع گياهي تجديد پذير بوده و جزء زائدات كشاورزي محسوب مي شود تصريح كرد: مشتقات سلولز خصوصيات تشكيل پوشش بسيار خوبي داشته و طي سالهاي اخير كاربرد پوشش هاي سلولزي در بسته بندي هاي مواد غذايي مورد توجه زيادي قرار گرفته است. رئيس موسسه تحقيقات فني و مهندسي با بيان اينكه طي پژوهش هاي انجام شده  اثر پوشش سلولزي بر عمر انبارداري و كيفيت چند محصولي باغي استراتژيك نظير شليل، سيب و گوجه فرنگي بررسي شده ، افزود: نتايج نشان داد كه استفاده از اين روس ضايعات محصولات تا 50 درصد كاهش داده و مدت نگهداري محصولات به ميزان 2 برابر كنوني افزايش مي يابد. وي گفت: كاهش افت رطوبت و وزن محصول، محافظت محصول در برابر نفوذ گازها و بخار آب و تجزيه پذيري و قابليت برگشت به طبيعت  از خواص عملكردي پوشش هاي سلولزي براي بسته بندي محصولات به شمار مي رود./

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
pr@agri-jahad.ir
Pr@maj.ir

تعداد مشاهده خبر0 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal