مدير كل دفتر گل و گياهان دارويي و زينتي وزارت جهاد كشاورزي: ميانگين برگشت پسته صادراتي ايران از اروپا 10 درصد كاهش يافت
1386/01/20

 

خبرگزاري كشاورزي ايران - گروه تشكل هاي غير دولتي :

با كنترل افلاتوكسين پسته در سال 2006 ميانگين برگشت پسته ايران از اروپا 10 درصد كاهش يافت.    

به گزارش خبرنگار ايانا، ‌مهندس غيبي مدير كل دفتر گل و گياهان زينتي و دارويي وزارت جهاد كشاورزي در جمع صاحبان صنايع غذايي گفت: با توجه به اين كه مراحل آلودگي محصولات غذايي زنجيردار به هم متصل است و از مرحله توليد در باغ يا مزرعه تا مراحل پس از برداشت و مصرف ايجاد مي‌شود، وزارت جهاد كشاورزي سيستم پيشگيرانه در فرايند توليد تا مصرف يا سيستم تجزيه و تحليل خطر و كنترل نقاط بحراني (HACCP) را در دستور كار خود قرار داده است.

وي ادامه داد: اين سيستم كه براي تضمين محصول و سلامت مواد غذايي طراحي شده است، امكان كاهش، حذف يا پيشگيري از خطرهايي كه ممكن است در حين توليد و پس از آن ايجاد شوند را فراهم مي‌سازد.

مهندس غيبي با اشاره به همكاري وزارت جهاد كشاورزي، وزارت بهداشت و موسسه استاندارد براي اجراي اين طرح عنوان كرد: اثرات مثبت اجراي سيستم HACCP براي برخي از محصولات همچون پسته، خرما، كشمش و زعفران قابل توجه است، به گونه‌اي كه براساس آمار غيررسمي مسوولين وزارت بهداشت در مورد كنترل افلاتوكسين پسته، ميانگين برگشت محصولات پسته ايران كه به اروپا ارسال مي‌شود در سال 2006 به كمتر از 10 درصد كاهش يافت و اين مساله به دليل هماهنگي‌هاي به عمل آمده در وزارت جهاد كشاورزي، وزارت بهداشت، موسسه استاندارد و بخش خصوصي بوده است.

وي با تاكيد بر شناسايي، ارزيابي و كنترل ديگر خطرات مربوط به مواد غذايي در سيستم HACCP ادامه داد: وزارت جهاد كشاورزي با توجه به توليد كنندگان محصولات كشاورزي به عنوان حلقه اول توليد مواد غذايي وظيفه خطير هدايت و آموزش توليد كننده را در مرحله توليد و اجراي عمليات مناسب كشاورزي و ترويج اجراي استانداردهاي معتبر را در دستور كار خود قرار داده و دوره‌هاي آموزشي براي كشاورزان و كارشناسان استاني برگزار كرده است.

مدير كل دفتر گل و گياهان دارويي و زينتي وزارت جهاد كشاورزي اظهار داشت: وزارت جهاد كشاورزي براي همكاري با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي اجراي بهتر عمليات مناسب بهداشتي و انبارداري آمادگي دارد و براي تامين شرايط مناسب و استاندارد لازم در مراحل احداث و كاشت، عمليات داشت يا مديريت باغ، برداشت و حمل و نقل و فعاليت‌هاي واحدهاي فرآوري با وزارت بهداشت، موسسه استاندارد، تشكلهاي بخش خصوصي و انجمن‌ها همكاري خواهد كرد.

مهندس غيبي تصريح كرد: باتوجه به ضرورت تامين غذاي سالم و بهداشتي براي مصرف كنندگان

 


اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
              www.pr.maj.ir
تعداد مشاهده خبر0 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal