‪15/8درصد متوسط توليد محصولات باغي در دولت نهم افزايش يافت
1387/06/09

مقايسه عملكرد بخش كشاورزي در سه سال آخر برنامه سوم توسعه و سه سال اول برنامه چهارم توسعه نشان مي‌دهد متوسط توليد محصولات زير بخش باغي از افزايش ‪۱۵/۸درصدي برخوردار بوده است.

به گزارش ايرنا، ميانگين توليد محصولات باغي طي سالهاي۸۱تا۸۳از۱۳ميليون و۱۰۹هزار تن در سال به ‪۱۵ميليون و ‪۶۰۹هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶افزايش يافته است.

بررسي وضعيت توليد مركبات به عنوان يكي از محصولات عمده باغي كه بيشترين ميزان توليد و مصرف را در بين محصولات باغي كشور دارد، طي اين ‪۲ دوره نشان مي‌دهد كه متوسط توليد مركبات از سه ميليون و ‪۹۳۳هزار تن در سال طي سالهاي۸۱تا۸۳با افزايش9/12درصدي به چهار ميليون و۴۴۱هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶افزايش يافته است.

پس از مركبات، به ترتيب انگور با متوسط توليد۲ميليون و۷۹۰هزار تن در سال طي سالهاي۸۱تا۸۳با افزايش ‪۹/۶درصد به سه ميليون و۵۸هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا۸۶و سيب و دانه دارها با متوسط توليد۲ميليون و۵۵۶هزار تن در سال طي سالهاي۸۱تا۸۳با افزايش۱۷درصد به۲ميليون و۹۹۲هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا۸۶افزايش يافته است. سه گروه محصول باغي يادشده به تنهايي ‪۶۷درصد كل توليدات باغي كشور را شامل مي‌شوند.

همچنين بيشترين درصد افزايش توليد در اين دوره، متعلق به زيتون است به طوري كه متوسط توليد اين محصول از۴۳هزار و۷۰۰تن در سال طي سالهاي۸۱ تا۸۳با8/58درصد افزايش به۶۹هزار و۴۰۰تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶رسيده است.

پس از آن، بادام با افزايش ‪۴۶/۵درصدي در جايگاه دوم قرار گرفته است و مقايسه متوسط توليد بادام نشان مي‌دهد كه متوسط توليد از۹۹هزار تن در سال طي سالهاي۸۱تا۸۳به۱۴۵هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶افزايش يافته است.

بررسي و مقايسه متوسط توليد پسته نيز به عنوان مهمترين محصول صادراتي زيربخش باغباني و بخش كشاورزي كه سهم بسزايي در ارزآوري داشته است، نشان مي دهد متوسط توليد اين محصول از ‪۲۲۲/۹هزار تن در سال طي سالهاي ‪۸۱تا۸۳با افزايش8/18درصد به9/264هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶رسيده است.

بررسي و مقايسه متوسط توليد ساير محصولات باغي نيز نشان مي‌دهد كه متوسط توليد ميوه‌هاي سردسيري از يك ميليون و7/137هزار تن در سال طي سالهاي۸۱تا۸۳با افزايش9/43درصد به يك ميليون و3/637ار تن در سال طي سالهاي۸۴تا،۸۶متوسط توليد گردو از7/183هزار تن در سال با افزايش2/43درصد به۲۶۳هزار تن در سال، متوسط توليد فندق از3/14 هزار تن در سال با افزايش9/29درصد به5/18هزار تن در سال، متوسط توليد انار از7/678هزار تن در سال با افزايش۱۹درصد به7/807هزار تن در سال و متوسط توليد زعفران از۲۱۱تن در سال طي سالهاي۸۱تا۸۳با افزايش۷۵درصد به۲۲۷تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶رسيده است.

طي اين ادوار، متوسط توليد برگ سبز چاي از۲۲۵هزار تن در سال طي سالهاي۸۱تا ‪۸۳به۱۷۳هزار تن در سال طي سالهاي۸۴تا ‪۸۶كاهش يافته است كه مي‌توان اين ميزان كاهش در توليد برگ سبز چاي را در عواملي چون قديمي بودن باغها، بازدهي كم و نامرغوب بودن برگ سبز توليدي، كاهش سطح زيركشت و بالاخره مشكلات موجود در اجراي صحيح طرح اصلاح ساختار توليد و بهبود فرآوري چاي جستجو كرد.

افزايش توليد محصولات باغي در سه سال نخست اجراي برنامه چهارم را نيز مي توان ناشي از عواملي نظير برنامه ريزي هدفمند درخصوص توسعه محصولات باغي، نظارتهاي مستمر كارشناسي، آموزش مداوم توليدكنندگان، اجراي صحيح عمليات طرحهاي اصلاح، احيا، حذف و جايگزيني باغهاي درجه ‪۲و ‪۳با نهالهاي سالم، مرغوب و اصلاح شده از ارقام سازگار با شرايط آب و هوايي هر منطقه، استفاده از ارقام تجاري مناسب و پرمحصول، مديريت اصولي باغها و اجراي صحيح عمليات بهزراعي و بهنژادي، اعمال مديريت مناسب بر فعاليتهايي چون تغذيه باغها، مبارزه به موقع با آفات و بيماريها، هرس و آبياري صحيح باغها، كاشت اصولي و فني، تهيه و تامين به موقع نهاده‌ها دانست.

بررسي روند توليد برخي از محصولات در بعضي از سالها نوساناتي را نشان مي دهد كه درخصوص پسته ناشي از سال آوري اين محصول و درخصوص ساير محصولات حاكي از شرايط نامناسب جوي نظير بروز سرماي ديررس بهاره(سرمازدگي)و كاهش نزولات جوي (خشكسالي) در سالهاي مذكور است.

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي

pr@agri-jahad.ir

Pr@maj.ir

تعداد مشاهده خبر0 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal