توان توليد 1 ميليون تن گندم دروم در كشور وجود دارد
1386/12/04

 

معاون صنايع و امور زيربنايي وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر شكل‌گيري صادرات ماكاروني گفت: اگر كارخانه‌هاي توليد ماكاروني مي‌خواهند روي پاي خود بايستند بايد به صادرات اين محصول بپردازند چراكه زيرساخت‌هاي صنعتي موجود در كشور ما، در كشورهاي همسايه كمتر قابل مشاهده است.

به گزارش (ايسنا)، دكتر فريد اجلالي در همايش هم‌انديشي مجلس، دولت و مديران صنعت ماكاروني كشور با اشاره به آنكه در گذشته گندم دروم در ايران توليد نمي‌شد، اظهار كرد: با توجه به نياز صنعت ماكاروني محققان ما توانستند اين گندم را به صورت بومي در ايران توليد كنند و در بين بيش از 70 واريته مختلف گندمي كه در ايران وجود دارد گندم دروم نيز به صورت بومي كشت شد.

وي افزود: در سال زارعي گذشته از حدود 8/14 ميليون تن گندم توليد شده در كشور 100 هزار تن آن گندم دروم بود. خوشبختانه قدرت توليد اين گندم را براي يك ميليون تن در سال داريم و در صورت عقد كارخانجات مي‌توانيم اين مقدار را نيز افزايش دهيم.

اجلالي با بيان آنكه از لحاظ مواد اوليه با توليد گندم با كيفيت بسيار مناسب مي‌توانيم نياز صنعت ماكاروني را در اين زمينه كاملا مرتفع كنيم، ادامه داد: ظرفيت كارخانه‌هاي ماكاروني حدود 800 هزار تن و ميزان توليد فعلي آنها چيزي حدود 400 هزار تن است بنابراين فعلا ما از لحاظ تامين مواد اوليه مشكل خاصي را در اين بخش نداريم.

وي مصرف كم سرانه اين محصول را يكي از مشكلات اين صنعت عنوان كرد و ادامه داد: شايد مصرف سرانه پنج كيلوگرم در سال براي ايران كم باشد ولي به علت اينكه نان به عنوان رقيب اين ماده غذايي ارزان قيمت بوده و داراي يارانه بسيار زيادي است ماكاروني نتوانسته جاي خود را باز كند اين در حالي است كه در كشورهاي با مصرف بالاتر به‌دليل فرآوري سريع و آماده‌سازي چند دقيقه‌اي توانسته‌اند اين ماده غذايي را جايگزين نان كنند.

به گفته اجلالي تغيير فرهنگ به سمت مصرف ماكاروني مي‌تواند به جاي تبليغات شكلي با تبليغات روشنگرانه بيشتر صورت گيرد و جايگاه اين محصول را در ايران باز كند تا شاهد شكوفايي اين صنعت باشيم.

اجلالي با اشاره به آنكه اين صنعت، صنعت محدودي است و دست‌اندركاران آن شناخته شده و مديريت واحدي دارند، افزود: در مورد ماكاروني بايد اعضاي صنف با كنترل بهتر، بازار دراز مدتي را براي خود حفظ مي‌كردند كه البته هنوز اين پديده امكان‌پذير است.

وي ادامه داد: شوك بزرگي را كه سال گذشته صنعت ماكاروني با آزادسازي قيمت آرد تحويلي تحمل كرده نشان‌دهنده بلوغ و پويايي اين صنعت است. اميدواريم كه دست‌اندركاران اين صنعت از گندم‌هاي مناسب استفاده كنند و با استفاده از آردهاي بي‌كيفيت بازارهاي خود را در دارز مدت از دست ندهند.

اجلالي با بيان آنكه هر نوع حمايتي كه دولت از توليدكننده داشته باشد، در نهايت مصرف‌كننده تصميم‌گيرنده است افزود: اگر كيفيت مناسبي در مصرف وجود نداشته باشد قطعا كمك‌هاي دولتي نمي‌تواند جايگزين باشد.

وي با اشاره به صادرات گندم در كشور خاطرنشان كرد: امسال 500 هزار تن گندم به عمان صادر كرده‌ايم و با وجود اينكه ظرفيت صادراتي بيشتري نيز داريم به خاطر حفظ ذخاير استراتژيكي كشور نخواستيم بيش از اين گندم صادر كنيم.

معاون وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: اگر بتوانيم گندم را فرآوري كرده و ارزش افزوده بيشتري داشته باشيم براي ما از فروش گندم به صورت خام ارزشمند‌تر است كه در اين زمينه صنعت ماكاروني مي‌تواند كمك بزرگي به ما كند.

معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه اين صنعت از استهلاك بسيار زياد كارخانه‌هاي ماكاروني، سرعت تغيير و تحول بسيار زياد و نوسازي كارخانجات در كشورهاي رقيب رنج مي‌برد، اظهار كرد: ماده اوليه اين صنعت در فصول خاصي عرضه مي‌شود بنابراين بايد هزينه‌ انبارداري و غيره را در طول سال تحمل كند و با توجه به اينكه هزينه‌ انبارداري گندم نسبت به ديگر محصولات باغي و غيره كمتر است براي محصول حسن محسوب مي‌شود ولي به هر حال بايد برخي از توجهات ويژه را دولت در اين زمينه داشته باشد؛ البته دولت تاكنون آنچه مي‌توانسته كمك كرده است.

اجلالي با تاكيد بر اينكه بايد بين توليد و مصرف اين محصول تعادل وجود داشته باشد، افزود: مردم عوام ارزش غذايي ماكاروني را معادل نان مي‌دانند و نمي‌توانند وقتي نان را با قيمت بسيار پايين تهيه مي‌كنند ماكاروني رابا قيمت بالا جايگزين آن كنند؛ بنابراين اميدواريم توليدكنندگان اين ماده غذايي با مهارت‌هاي تكنيكي خود بتوانند در كاهش قيمت اين محصول نقش بازي كنند.

وي تصريح كرد: اگر با تعرفه‌ 75 درصدي هنوز مقدار كمي ماكاروني از خارج وارد مي‌شود نشان‌دهنده اين است كه ما هنوز نتوانسته‌ايم به مهارت‌هاي لازم براي بخش قيمت در ماركاروني برسيم.

معاون وزير جهاد كشاورزي اظهار كرد: بايد در داخل كشور بحث رقابت‌هايي كه قابل تحمل براي بخش‌هاي كوچك نيست تبديل به يك نوع همكاري و تعاون شود تا شايد زنجيره‌اي از شركت‌هاي مختلف ماركاروني بتوانند با يكديگر همكاري كرده و اين صنعت را نجات دهند و شركت‌هاي بزرگ باعث آسيب شركت‌هاي كوچك نشوند.

اين مقام مسوول در ادامه با يادآوري اينكه تكنولوژي در اين صنعت به شدت در حال گسترش است، افزود: به روز بودن براي كارخانه‌ها و صنعت بسيار مهم است و توليدكنندگان بايد سعي كنند از آردهاي بي‌كيفيت استفاده نكنند چراكه حتي در دورترين روستاها كيفيت براي افراد كاملا قابل تشخيص است.

 

معاون وزير جهاد كشاورزي از بسته‌بندي‌ مناسب نيز به عنوان يكي از مباحث مهم در صنعت ماكاروني ياد كرد و ادامه داد: در اين صنعت بحث بسته‌بندي به خصوص در بحث صادرات بايد به عنوان يكي از با اهميت‌ترين مباحث مدنظر قرار گيرد، علاوه بر اين بايد سرمايه گردشي را در اين صنعت داشته باشيم.

اجلالي در پايان تاكيد كرد: اگر صنعت ماكاروني مثل صنعت قارچ بتواند هماهنگ با يكديگر مصرف ماكاروني را تبليغ كند مي‌تواند موفق‌تر باشد.

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
pr@maj.ir
pr@agri-jahad.org
www.pr.maj.ir

تعداد مشاهده خبر0 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal